Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tiltalte nægter sig skyldige i Præstø-sag

Lundby Efterskole og skolens forstander nægter sig skyldige i sagen om en tragisk kæntringsulykke på Præstø Fjord for næsten to år siden, hvor begge risikerer en dom for uagtsomt manddrab.

Lundby Efterskole.
Lundby Efterskole.

De tiltalte i en meget omtalte sag om en kæntringsulykke på Præstø Fjord i februar 2011 nægter sig skyldige.

- Der nedlægges påstand om frifindelse, konstaterede forsvarsadvokat Peter Giersing kortfattet på første retsdag i Retten i Nykøbing Falster.

Kort efter gik anklager Michael Boolsen i gang med sin fremlæggelse af sagen, hvor anklagemyndigheden kræver både Lundby Efterskole og skolens 57-årige forstander tiltalt for uagtsomt manddrab samt uagtsom legemsbeskadigelse, efter en af skolens dragebåde med to lærere og 13 elever kæntrede på Præstø Fjord i februar 2011.

Den ene af de to lærere, der var med på turen, omkom, mens flere elever var i yderste livsfare. Flere fik hjertestop. De blev genoplivet, men syv fik ifølge anklageskriftet »meget alvorlige legemsskader«.

Den druknede lærer bar ikke svømmevest.

Anklagemyndigheden mener blandt andet, at ikke alle elever havde de fornødne svømmefærdigheder, det korrekte udstyr til nødmelding var ikke med på turen, og eleverne var ikke iført sikkerhedsmæssigt forsvarligt udstyr.

nder sin forlæggelse kom Michael Boolsen kort ind på, hvorfor anklagemyndigheden mener, forstanderen og selve skolen skal straffes, selv om det efter alt at dømme var den nu omkomne lærer, der tog initiativ til den skæbnesvangre sejltur.

- Det er anklagemyndighedens påstand, at forstanderen og skolen er at anse som redere for dragebåden, sagde han.

Michael Boolsen ville ikke behandle forholdet mere grundigt under sin forelæggelse. Han uddybede dog, at anklagemyndigheden mener, »der er en instruktionspligt for reddere.«

Retsmødet foregår under stor bevågenhed fra såvel journalister som pårørende til ofrene kæntringsulykken, og to retssale er slået sammen for at skabe plads til alle tilhørerne.

Senere i dag skal sagen fremlægges, som den ser ud fra de tiltaltes side af sagen.

Dommen ventes i begyndelsen af februar 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.