Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tiltalt om skuddrama i Field's: Vi ville bare snakke

Selv om flere mødte op i skudsikker vest og med knive, så ville de bare snakke, siger tiltalt i Filed's-sag.

København: Det var et forsøg på at løse en konflikt mellem to grupperinger, der tidligere havde været venner, som resulterede i, at to personer blev såret af skud i indkøbscentret Field's på Amager i marts sidste år.

En gruppe på fem og en gruppe på fire personer er tiltalt i sagen om det opsigtsvækkende skuddrama. Skyderiet skete 18. marts midt i centrets åbningstid i p-kælderen.

Forklaringen om konflikten mellem de to grupper, kommer fra en 20-årig tiltalt fra grupperingen på fem personer. Han er den første, der afgiver forklaring i sagen i Københavns Byret tirsdag.

- Min bror ringede og fortalte, at de (gruppen på fire personer, red.) var i Field's, og så blev vi (gruppen på fem personer, red.) enige om, at vi ville tage ud og snakke med dem, fortæller den 20-årige.

Flere fra den 20-åriges gruppe valgte at tage skudsikre veste på, inden de tog i Field's. Desuden medbragte de knive.

I centret tog Femmandsgruppen kontakt til firemandsgruppen på en rulletrappe. Overvågningsbilleder fra stedet viser tydeligt, at et skænderi hurtigt udviklede sig til, at flere fra vidnets gruppe stod og svingede med knive på rulletrappen. Derefter stak de af fra stedet.

- Vi vil bare væk derfra. Vi ved jo godt, at det, vi har lavet, det ikke ser godt ud, og at politiet måske er på vej, fortæller den tiltalte.

Den 20-årige og hans kammerat flygtede til en bil. Ifølge den 20-årige gav kammeraten ham besked på at blive i bilen. Kammeraten, der i øvrigt har erkendt at have skudt, forlod derefter selv bilen. Den 20-årige fulgte efter.

- Jeg siger til ham, at nu skal han lade være med at gøre noget dumt, fortæller den tiltalte tirsdag i retten.

Overvågningsbilleder fra p-kælderen viser, at den tiltalte er meget tæt på episoden på det tidspunkt, hvor skuddene formentlig blev affyret.

Der findes ikke billeder af selve skudepisoden, men overvågningsbillederne viser, at kammeraten kom løbende imod ham med en pistol i hånden.

Ved tirsdagens retsmøde skal flere af de tiltalte afhøres. Alle ni personer fra de to grupper er tiltalt for forsøg på manddrab.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.