Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tiltalt for angreb i Krystalgade: Hvad er en synagoge?

Fire mænd er tiltalt for medvirken til angrebet på synagogen sidste februar. De nægter sig skyldige.

København: Først efter Omar el-Husseins angreb ved synagogen i Krystalgade, er 23-årige IA blevet klar over, hvad en synagoge er.

Det siger barndomsvennen onsdag i Københavns Byret, hvor han sammen med tre andre mænd er tiltalt for medvirken til angrebet.

Om aftenen inden skyderiet, få timer efter at Omar el-Hussein havde dræbt Finn Nørgaard ved Krudttønden, mødtes mændene på internetcafeen Powerplay.

Her googlede Omar el-Hussein blandt andet synagogen, det jødiske hus og Mosaisk Trossamfund.

På overvågningsbilleder fra internetcafeen kan man se, at IA giver Omar el-Hussein et kram og ser ud til at kigge på hans computerskærm.

Men IA afviser, at han vidste, hvad barndomsvennen søgte efter, bortset fra at de så en film med et palæstinensisk flag, der blev brændt, og et billede af en ulv.

De fire mænd er anklaget for at have haft så tæt kontakt til el-Hussein i timerne mellem angrebene mod Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, at de ifølge anklagemyndigheden har medvirket til el-Husseins ugerninger ved synagogen.

Allerede tidligere på dagen havde Omar el-Hussein tilstået over for sine venner. Her overrakte han blandt andet gerningsvåbnet, der var skjult i en sort pose, til BH, der også er tiltalt i sagen.

Alligevel blev der ikke talt om angrebet, mens de var på Powerplay, påstår IA, som heller ikke spurgte til Omar el-Husseins planer eller overvejede et ringe til politiet.

- Det, han gjorde, var forkert, men det er ikke ensbetydende med, at jeg tager afstand fra Omar. Omar er min bror, og det vil han altid være, siger han i retten.

Dog googlede IA selv Lars Vilks, som havde været målet for angrebet på Krudttønden. Han vidste nemlig ikke, hvem det var, har han tidligere fortalt. Faktisk kender han ikke navnet på nogen af de tegnere, som har afbilledet Muhammed.

Sagen begyndte i marts. Bevisførelsen i sagen er ganske omfattende, og der forventes først at falde dom i slutningen af september. Alle fire mænd nægter sig skyldige i den alvorlige anklage.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.