Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tiltalt domsmand: Rumænere i stor straffesag skulle kremeres

En domsmand, tiltalt for bestikkelse, viste kremeringsvideo og ønskede samme behandling til tiltalte i sag.

En domsmand, tiltalt for bestikkelse, viste kremeringsvideo og ønskede samme behandling til tiltalte i sag.
En domsmand, tiltalt for bestikkelse, viste kremeringsvideo og ønskede samme behandling til tiltalte i sag.

En 43-årig tidligere domsmand, som er tiltalt for at forsøge at bestikke en kvindelig kollega til at melde sig syg i »Hvepsebo-sagen«, har vist en mandlig kollega en video.

Her ser man angiveligt, hvordan en kremering foregår, og da den 43-årige viste videoen, fortalte han, at de tre tiltalte i sagen skulle have samme behandling.

Det fortæller den mandlige kollega, som tirsdag vidnede i Københavns Byret.

»I en frokostpause viser han et Youtube-klip, hvor man ser en rustvogn køre hen til et kapel med en kiste, som bliver brændt. «

»Så siger han, at de tiltalte i sagen (Hvepsebo-sagen, red.) skulle have samme behandling,« siger den mandlige domsmand i sagen.

Den tiltalte 43-årige var såkaldt suppleant i sagen.

Det vil sige, at han var observand og ikke havde nogen indflydelse på sagen eller dommen. Han ville dog kunne blive en del af sagen, hvis en domsmand meldte sig syg.

Ifølge en kvindelig kollega skulle han have forsøgt at bestikke hende til at melde sig syg, så den tiltalte netop kunne få indflydelse på sagen.

Det fortæller hun i sit vidneudsagn.

»Han indhenter mig på vej ud af retssalen på en af sagens sidste dage. Så spørger han, om jeg ikke kan melde mig syg.«

»Han siger: 'Jeg er ærgerlig over ikke at være med, så hvis nu du ville være syg? Ellers kan jeg give dig et beløb',« siger den kvindelige kollega.

Den 43-årige tiltalte nægter sig skyldig.

Ud over at have været domsmand har manden arbejdet som bedemand og er tidligere formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling i en forstad til København.

Straffesagen, som den 43-årige mand ønskede at påvirke, var den første ankesag i en stor sag om menneskehandel, som politiet har døbt »Hvepsebo«.

I sagen var tre rumænske søskende, der bor i Danmark, anklaget for gennem flere år at have udnyttet ludfattige landsmænds identiteter til at begå kriminalitet.

Målet var at malke det danske samfund for penge.

Det ventes, at der falder dom i sagen mod den tiltalte 43-årige mand tirsdag eftermiddag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.