Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tiltale: Ung mand påkørte par og dræbte dem med gevær

Et nævningeting i Retten i Svendborg skal afgøre sagen om dobbeltdrab på Langeland, som fandt sted sidste år.

Politi.
Politi.

Cirka ti måneder efter, at et kærestepar blev dræbt med et oversavet haglgevær på Langeland, er den formodede gerningsmand blevet tiltalt for forbrydelsen.

Det oplyser senioranklager Karin Ehlers fra Fyns Politi.

Den 25-årige mand blev anholdt få timer efter dobbeltdrabet 17. april sidste år. Han blev sigtet for at have slået sin gravide ekskæreste på 23 og hendes nye 35-årige kæreste ihjel.

Retten i Svendborg har fået tilsendt sagens anklageskrift, som beskriver, hvad han er anklaget for. Det skal nu afgøres, hvornår retssagen kan begynde.

I anklageskriftet fremgår det, at dobbeltdrabet fandt sted ud for en adresse i Tranekær på Langeland 17. april sidste år klokken cirka 20.45 om aftenen.

Ifølge anklagen påkørte den unge mand først parret med sin bil, hvorefter han skød den gravide ekskæreste i hovedet og i kroppen med et oversavet haglgevær.

Derefter skød han også kvindens nye kæreste i ansigtet og i den ene arm.

Dagen efter dobbeltdrabet oplyste politiets efterforskere, at parret blev dræbt, da kvindens ekskæreste kom for at aflevere deres fælles barn - en pige på seks år.

Hun sad i bilen under skudepisoden.

Efterfølgende kørte den tiltalte hen til en kammerat på Langeland, som ringede til noget af hans familie i Svendborg, der kom og hentede ham.

Da de var på vej tilbage mod Svendborg med den formodede gerningsmand i bilen, blev de stoppet af politiet, som fandt et oversavet jagtgevær i bagagerummet. Herefter blev den 25-årige anholdt.

I grundlovsforhøret 18. april blev de spor, der var fundet på gerningsstedet, præsenteret. Ifølge redegørelsen blev skuddene afgivet med få centimeters afstand, måske med berøring fra geværmundingen.

Til politiet havde den 25-årige mand forklaret, at han følte sig ydmyget og chikaneret af ekskærestens nye kæreste, skrev netavisen fyens.dk efter grundlovsforhøret.

Ifølge politiet erkendte den 25-årige at have skudt, men han kunne ikke huske de nærmere detaljer om drabene.

Hukommelsessvigtet kan være årsagen til, at sagen ikke bliver kørt som en tilståelsessag, men som en nævningesag.

Senioranklager Karin Ehlers vil ikke udtale sig, da der er tale om en verserende straffesag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.