Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tiltale: Betjent slog og sparkede anholdt mand

En anholdt sad i patruljebil med hænderne i håndjern på ryggen, da han blev sparket, lyder anklagen i retssag.

En 30-årig østjysk politibetjent skal for retten for at have brugt vold i forbindelse med en anholdelse. Betjenten er tiltalt for flere gange at have slået og sparket en mand, der efter at være blevet anholdt sad i politiets patruljebil med hænderne i håndjern bag ryggen. Free/Kuzmafoto.com
En 30-årig østjysk politibetjent skal for retten for at have brugt vold i forbindelse med en anholdelse. Betjenten er tiltalt for flere gange at have slået og sparket en mand, der efter at være blevet anholdt sad i politiets patruljebil med hænderne i håndjern bag ryggen. Free/Kuzmafoto.com

En 30-årig østjysk politibetjent skal nu for retten for at have brugt vold i forbindelse med en anholdelse i september sidste år i Tilst uden for Aarhus.

Betjenten er tiltalt for at have slået med knytnæve og sparket en anholdt mand flere gange på benene, mens manden sad på bagsædet af politiets patruljebil med hænderne i håndjern bag ryggen.

Anholdelsen, der blev foretaget af to betjente, er blevet efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

På baggrund af klagemyndighedens undersøgelser af sagen har statsadvokaten besluttet at rejse tiltale mod den ene betjent.

Han er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 244 om vold. Sagen mod ham behandles mandag i Retten i Aarhus.

Den voldsomme anholdelse er optaget på en video, der indgår som bevis i sagen mod politimanden. Der er tale om en privat optagelse.

Anholdelsen skete 1. september 2016 klokken 11.35 på Tilst Søndervej. Den anholdte er en 28-årig mand.

Det fremgår af tiltalen mod betjenten, at manden allerede var anholdt og sad inde i politibilen, da han blev slået og sparket flere gange.

Den 28-åriges advokat, Claus Bonnez, har tidligere oplyst til Ritzau, at hans klient er sigtet i forbindelse med episoden.

Han skal ifølge politiet forud for anholdelsen have kaldt en politimand "en svans" i en butik.

Da den 30-årige betjent og hans kollega ville anholde ham, skal han ifølge sigtelsen have forsøgt at nikke den ene politimand en skalle.

Ifølge advokaten er manden glad for, at der er rejst tiltale mod betjenten.

- Han er bange, og han har fået psykologhjælp. Han kan nu få mulighed for at få psykologhjælpen betalt, hvis betjenten bliver dømt, sagde Claus Bonnez i januar, da anklagemyndigheden rejste tiltale mod betjenten.

Claus Bonnez er ud over at være forsvarsadvokat også formand for Landsforeningen Krim, der blandt andet yder retshjælp i sager om klager over politiet.

Efter den voldelige anholdelse i Tilst rejste foreningen krav om, at betjente bærer kameraer for at kunne dokumentere deres arbejde.

- Det burde være som i andre lande, at politiet selv har optagelserne, sagde Claus Bonnez til TV2 Østjylland nogle dage efter den voldelige anholdelse i Tilst.

Politiforbundet har kritiseret forslaget om kameraer for at være udtryk for manglende tillid til politiet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.