Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tilsyn vil undersøge imam-sag

De danske fri- og privatskolers vagthund vil inddrage sagen om imam Shahid Mehdi i en allerede eksisterende tilsynssag mod den muslimske friskole Iqra Privatskole.

Iqra Privatskolen Hermodsgade 28 2200 København N
Iqra Privatskolen Hermodsgade 28 2200 København N

Sagen om imam og nu forhenværende viceskoleleder Shahid Mehdi skal granskes af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der fører tilsyn med fri- og privatskoler i Danmark.

Berlingske har tidligere beskrevet, at Shahid Mehdi er kendt skyldig i en sag om seksuel forulempelse af en 22-årig kvinde.

Bestyrelsen på Iqra Privatskole har efter avisens henvendelse afskediget Shahid Mehdi med øjeblikkelig virkning. Samtidig kan Berlingske i dag fortælle, at imamen i sin tid som viceskoleleder har drevet en hjemmeside, hvor han bl.a. rådgiver muslimer til, at de ikke må have ikke-muslimske venner.

Begge sager kommer til at indgå i en allerede eksisterende tilsynssag på Iqra Privatskole.

»Sagen er under behandling, og styrelsen udtaler sig ikke om den konkrete sag, mens den er under behandling, men kan oplyse at alle relevante oplysninger, herunder det der er nævnt i artiklerne, vil indgå i styrelsens behandling af sagen,« oplyser styrelsen, der hører under Undervisningsministeriet.

Ifølge styrelsen er Iqra Privatskole allerede under tilsyn for, om skolen lever op til friskolelovens krav om, at eleverne skal forberedes til at leve i et samfund som det danske. Herunder om skolen udvikler og styrker elevernes kendskab til frihedsrettigheder og ligestilling mellem kønnene.

Skolen har tidligere været i offentlighedens søgelys, efter Radio24syv sidste år kunne berette, at skolen råder unge til ikke have en kæreste.

»Det er et råd fra Gud, at man ikke må indgå i seksu­elle rela­tio­ner eller kære­ste­for­holds­re­la­tio­ner,« sagde sko­lens psy­ko­log i februar 2016 til Radio24syv.

Iqra Privatskole modtog i 2015 næsten 18,5 mio. kr. i statstilskud, fremgår af det senest tilgængelige regnskab. I øjeblikket tilbyder skolen undervisning til 558 elever fra 0. til 10. klasse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.