Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere plejebørn sagsøger Slagelse Kommune

Landsretten skal afgøre, om Slagelse Kommune kan stilles til ansvar for svigt af anbragte børn.

Har Slagelse Kommune svigtet anbragte børn?

Det skal Landsretten afgøre i en principiel sag om manglende tilsyn og underretninger, som ikke blev taget alvorligt, skriver Politiken.

Det er to oprindelig palæstinensiske søstre, som sammen med to andre søstre, var anbragt i en plejefamilie fra 1999 til 2005, der er har anlagt sagen.

Pigerne blev, mens de boede ved plejefamilien, udsat for vold, og to af pigerne blev fra de var seks til 11 år groft seksuelt misbrugt.

Byretten dømte i 2008 plejefaren for vold og overgreb, og landsretten stadfæstede senere dommen.

Mens pigerne var anbragt, kom der løbende underretninger, men Slagelse Kommune fulgte ifølge Politiken ikke op på dem.

Sagen mod kommunen bliver betragtet som principiel, og den starter derfor i landsretten. Det glæder advokat Mads Krøger Pramming, som fører sagen for en af sagsøgerne, den nu 22-årige Sapran Hassna.

- Kommunen svigtede totalt, siger Mads Krøger Pramming til Politiken.

- Vi kan dokumentere, at kommunen i over et år slet ikke førte tilsyn med plejefamilien, og det skal sammenholdes med, at det var en plejefamilie, som var uerfaren, og at der var tale om fire ekstraordinært sårbare børn, som lige havde været igennem, at deres far havde slået deres mor ihjel. Der var al mulig grund til at føre et tæt tilsyn.

Sagen kommer for retten som følge af, at Børns Vilkår i 2012 fik otte millioner kroner fra satspuljen til at hjælpe ofre for kommunalt svigt med at søge erstatning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.