Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere plejebarn stævner Vordingborg Kommune

Et plejebarn har sagsøgt Vordingborg Kommune efter overgreb fra sine plejeforældre, oplyser kommunen.

Vordingborg Kommune er blevet stævnet af et tidligere plejebarn for overtrædelser af FN's Børnekonvention samt Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Stævningen stammer fra en sag om en plejefamilie, der blev idømt to år og 2,5 års fængsel for blandt andet grov vold og indespærring af deres plejebørn.

I 2012 blev plejeforældrene fra Mern dømt ved byretten, og landsretten stadfæstede dommen i 2013.

Plejeforældrenes overgreb omfattende simpel vold, grov vold, indespærring og nedværdigende behandling af flere af deres plejebørn. Overgrebene startede før 2000 og blev stoppet i 2009.

Sagen udspillede sig i den daværende Langebæk Kommune. Kommunen blev ved kommunalreformen lagt sammen med Vordingborg Kommune.

Det var dog ikke Langebæk Kommune, der havde placeret det pågældende plejebarn hos plejeforældrene. Det var i stedet Højreby Kommune, der siden er blevet lagt sammen med Lolland Kommune.

Vordingborg Kommune fastholder derfor sin uskyld med argumentet, at tilsynet og ansvaret for plejebørns ve og vel under forløbet lå hos de kommuner, der anbragte dem.

Plejebarnet kræver 300.000 kroner i erstatning.

Der er ikke berammet nogen dato for det civile søgsmål.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.