Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere OW Bunker-chef kræver erstatning i mafiasag

Lars Bohn var varetægtsfængslet i et halvt år i sag om svindel med olieleverancer. Nu er sigtelsen droppet.

OW Bunkers konkurs bliver beskrevet som en af de største erhvervsskandaler i Danmark. Sagen mod Lars Bohn kom kun få måneder efter konkursen i selskabet. Scanpix/Henning Bagger
OW Bunkers konkurs bliver beskrevet som en af de største erhvervsskandaler i Danmark. Sagen mod Lars Bohn kom kun få måneder efter konkursen i selskabet. Scanpix/Henning Bagger

Den tidligere chef for OW Bunkers salg af olie til de globale offentlige kunder, Lars Bohn, kræver nu et millionbeløb i erstatning efter endegyldigt af være sluppet ud af de italienske og danske myndigheders kløer.

Det skriver Børsen.

Bohn blev i december 2014 varetægtsfængslet af Bagmandspolitiet i Danmark efter anmodning fra de italienske myndigheder. De mistænkte Bohn for at have medvirket til svindel med fiktive olieleverancer for 55 millioner kroner til den italienske flåde.

Justitsministeriet besluttede dengang, at Lars Bohn skulle udleveres til Italien.

Bohn bedyrede imidlertid sin uskyld og strittede imod, da de hovedmistænkte var tilknyttet mafiaorganisationen Mafia Capitale i Rom. Bohn frygtede derfor for sit liv, hvis han skulle vidne i sagen.

Men ifølge en skrivelse fra anklagemyndigheden i Rom, som Børsen er i besiddelse af, har italienerne nu endegyldigt vurderet, at Lars Bohn ikke har været medvirkende til den påståede svindel.

»Vi kommer til at kræve et millionbeløb i erstatning. Ikke blot for tort for uberettiget fængsling, men også for den tabte arbejdsfortjeneste,« siger Niels Henrik Kromann, der er Lars Bohns advokat.

Hos Bagmandspolitiet oplyser stabschef Esben Haugland, at man fortsat afventer at høre, hvad Lars Bohns advokat måtte kræve i erstatning.

»Vi har ikke taget stilling til eventuelle erstatningskrav i sagen. Hvis Lars Bohns advokat mener, at hans klient har et krav mod Bagmandspolitiet, behandler vi selvfølgelig det krav,« skriver Esben Haugland i et mailsvar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.