Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere hotel står i flammer: Asylsøgere evakueret

30 asylsøgere er evakueret i forbindelse med en brand i hovedbygningen på et tidligere hotel i Silkeborg.

Der er torsdag udbrudt brand i hovedbygningen på det tidligere Hotel Impala i Silkeborg. 30 asylsøgere, som bor på hotellet, er reddet ud i god behold. Free/Colourbox/arkiv
Der er torsdag udbrudt brand i hovedbygningen på det tidligere Hotel Impala i Silkeborg. 30 asylsøgere, som bor på hotellet, er reddet ud i god behold. Free/Colourbox/arkiv

Der er torsdag eftermiddag udbrudt brand i hovedbygningen på det tidligere Hotel Impala i Silkeborg.

Hotellet, der ligger på Vestre Ringvej 53, huser i øjeblikket 30 asylsøgere, som alle er enlige mænd. De er alle kommet ud i god behold.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, der via 112 fik alarmen om branden klokken 16.37.

Ifølge politiet er der tale om en meget voldsom brand. Den er under kontrol, men slukningsarbejdet vil vare noget tid endnu, oplyser politiet ved 20-tiden.

»Midtjysk Brand & Redning har fået assistance fra Beredskabstyrelsen Midtjylland. De bruger vand fra en sø på den anden side af vejen til slukningsarbejdet«, siger vagtchef Allan Riis.

Det betyder, at Vestre Ringgade er spærret for trafik. Hjemmeværnet hjælper med at dirigere trafikken ad Nordre Ringvej og Udgårdsvej.

Desuden har brandfolkene rekvireret en høj kran.

»Det skyldes, at der er fare for at et par høje mure styrter sammen. Så vil man sikre, at de ikke vælter ud i det offentlige rum«, forklarer Allan Riis.

De 30 asylsøgere, der boede på hotellet, er bragt til en idrætshal i byen. Det er så op til Silkeborg Kommune at sørge for en egentlig genhusning af dem.

Årsagen til branden kendes endnu ikke. Den kan politiets teknikere først undersøge nærmere, når branden er slukket og tomten er kølet af.

»Vi har en mistanke om, at den er opstået på en af de øverste etager,« siger vagtchef Allan Riis.

»Men vi arbejder altid sådan, at når vi ikke har en klar brandårsag, så betragter vi brandstedet som et gerningssted. Det gør vi for at sikre, at vigtige spor ikke går tabt,« fortsætter han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.