Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere folketingsmand Jens Skrumsager Skau er død

Venstre-politikeren talte igennem mange år landbrugets sag i Bruxelles og Danmark.

Den tidligere folketingspolitiker Jens Skrumsager Skau er død. Han blev 73 år, fremgår det af en dødsannonce i Politiken.

Skau sad i Folketinget for Venstre fra 1984 til 1990 og bestred en række tunge ordførerposter. Han nåede blandt andet at være EU-, skatte-, finans- og udenrigsordfører i sin tid på Christiansborg.

Jens Skrumsager Skau var fra Give og blev uddannet inden for landbruget som agronom på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole i 1971. Han beskæftigede sig efterfølgende i en årrække med landbrugsforhold både i ind- og udland.

Straks efter sin eksamen blev han ansat i Landbrugsraadet, der i dag er kendt som Landbrug & Fødevarer.

Efter Danmarks optagelse i EF blev han sendt til Dansk Landbrugskontor i Bruxelles for at tale landbrugets sag - først fra 1972-73 og igen fra 1978-83, hvor han var leder af kontoret. Dermed var han en af Danmarks første landbrugslobbyister i udlandet.

Efter den politiske karriere i Folketinget blev han i 1990'erne blandt andet direktør for Dansk Erhvervsjordbrug og udstationeret af Udenrigsministeriet i Estland, Letland og Litauen.

Jens Skrumsager Skau er desuden forfatter til en række bøger om blandt andet danske herregårde.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.