Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere byrådsmedlem får ti år for narkosmugling

Retten i Horsens har dømt en tidligere politiker for at planlægge smugling af cirka fem kilo narko.

København: Et tidligere medlem af byrådet i Horsens er torsdag idømt ti års fængsel for at planlægge smugling af flere kilo narko fra Holland til Danmark.

Det oplyser Retten i Horsens.

Ekspolitikeren ved navn Yunuz Coban, 35, var anklaget for at være indblandet i indsmuglingen af op mod 20 kilo kokain og heroin.

Men Coban blev ifølge sin forsvarsadvokat Mads Kramme frifundet i ni af i alt 21 forhold. Dermed kendes han kun skyldig i at have planlagt smuglingen af cirka fem kilo narko, hovedsageligt kokain.

Han havde erkendt sig delvist skyldig i de forhold, han blev dømt for.

Coban planlagde i stort omfang narkosmuglingen med to andre mænd, Sevket Gol og Kent Sørensen, som henholdsvis er idømt 13 og otte års fængsel.

Sevket Gol blev derudover dømt til udvisning for bestandigt.

Alle tre får desuden konfiskeret betydelige pengebeløb. Mens Kent Sørensen skal af med 45.000 kroner, skal Yunuz Coban slippe 72.000 kroner. Politiet konfiskerer hele 230.000 kroner fra Sevket Gol.

Anklager i sagen, senioranklager Lenette Skak, udtalte inden domsafsigelsen, at der var tale om en meget organiseret form for kriminalitet. Hun havde nedlagt påstand om 16 års fængsel til Coban.

Smuglingen foregik i de fleste tilfælde ved, at Coban, Sørensen og Gol planlagde og arrangerede smuglingen, mens andre agerede kurerer og hentede narkoen hos Cobans onkel i Holland.

Allerede inden torsdagens dom er seks personer dømt i smuglersagen.

Fem blev dømt som kurerer af stofferne og har fået fra tre år og ti måneders fængsel og op til syv år. En mellemmand er blevet idømt otte år og seks måneders fængsel.

De tre mænd har nægtet de fleste forhold og erkendt sig delvist skyldige i andre.

De har valgt at bede om to uger til at tænke over, om de vil anke rettens afgørelse til landsretten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.