Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere ansat i Skat sigtes nu også for bestikkelse

En 68-årig mand, der i 46 år var ansat i Skat, kæmper i Østre Landsret for at komme ud af fængselscellen.

Bedragerisagen mod en udlandsdansker og hans kammerat, der var ansat i Skat, udvides til også at handle om bestikkelse. Anklageskriftet ventes om få dage. Free/Colourbox
Bedragerisagen mod en udlandsdansker og hans kammerat, der var ansat i Skat, udvides til også at handle om bestikkelse. Anklageskriftet ventes om få dage. Free/Colourbox

København. Bagmandspolitiet har udvidet sagen mod en tidligere ansat i Skat, der sigtes for bedrageri med hensyn til refusion af udbytteskat.

Nu sigtes den 68-årige mand også for at have ladet sig bestikke af en udlandsdansker, som er hans gode ven. Det er kommet frem i et retsmøde i Østre Landsret onsdag.

Over en række gange fik han i alt lidt over to millioner kroner af kammeraten, og det er ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet altså bestikkelse.

Den 68-årige blev anholdt i maj i Helsingborg, hvor han bor med sin ukrainske hustru. Siden 27. maj har han været varetægtsfængslet, og onsdag forsøger hans forsvarer at overtale dommerne i Østre Landsret til at stoppe fængslingen.

Den påståede kriminalitet består i, at han skal have bedraget det offentlige ved fra sin nøglepost i Skat at sørge for, at kammeraten uberettiget fik udbetalt i alt 37 millioner kroner i refusion af udbytteskat.

Desuden skal han have undladt at svare skat af de godt to millioner kroner, som kammeraten betalte ham. Men nu hævder Bagmandspolitiet altså, at der også er tale om bestikkelse.

Den 68-årige nægter sig skyldig.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.