Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

Tidligere amerikanske skoleskyderier

April 2012: Syv blev skudt og dræbt på Oikos University, som er et kristent universitet i Californien. Gerningsmanden var en 43 år gammel tidligere studerende.

Februar 2012: En 17-årig tidligere elev dræbte tre og sårede seks i et skoleskyderi på Chardon High Schoo i Ohio. Gerningsmanden fortalte, at ofrene var tilfældigt udvalgt.

Januar 2011: To ansatte blev skudt og dræbt på Millards South High School i Nebraska. Gerningsmanden, som var 17 år gammel og elev på skolen, tog efterfølgende sit eget liv.

November 2008: En femtenårig pige blev skudt og dræbt af en klassekammerat på Dillard High School i Fort Lauderdale i Florida.

Februar 2008: En tidligere studerende gik ind i et auditorium på Northern Illinois University, skød omkring sig og dræbte fem studerende, før han til sidst skød sig selv.

April 2007: En 23-årig studerende dræbte 32 mennesker og sårede 15 andre på Virginia Tech i Blacksburg, Virginia, før han skød sig selv.

Oktober 2006: På den lille skole West Nickel Mines Amish School i Pennsylvania blev ti skolepiger i alderen 6 til 13 skudt af en 32-årig mand, som efterfølgende begik selvmord. Fem børn døde.

Marts 2005: En 16-årig skoleelev skød sin egen bedstefar, tog derefter i skole og skød en lærer, en sikkersvagt, fem elever og sig selv. Skyderierne fandt sted i Red Lake i Minnesota.

Oktober 2002: En 40-årig studerende skød tre lærere på University of Arizona. Til sidst skød han sig selv.

April 1999: To teenagedrenge skød og dræbte 12 skolekammerater og en lærer på Columbine High School i Littleton, Colorado, før de begik selvmord.

Kilder: New york times, CBS News, telegraph.co.uk, Fox News

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.