Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere Aarhus-biskop er død

Tidligere Aarhus-biskop Herluf Eriksen er død. Han var en rummelig person, men stod fast ved sine principper.

Tidligere Aarhus-biskop Herluf Eriksen er død, 92 år gammel. Arkivfoto. Scanpix/Palle Hedemann
Tidligere Aarhus-biskop Herluf Eriksen er død, 92 år gammel. Arkivfoto. Scanpix/Palle Hedemann

Tidligere Aarhus-biskop Herluf Eriksen er død, 92 år gammel. Det skriver Århus Stiftstidende.

Herluf Eriksen døde efter kort tids sygdom, skriver avisen.

Han var biskop i Aarhus Stift fra 1979 til 1994 og skabte overskrifter, da han i 1989 nægtede at give en nyansat præst kollats (brev, hvori biskoppen overdrager et folkekirkeligt præsteembede, red.), da præsten havde erklæret sin tro på genfødsel.

Herluf Eriksen, der stammede fra Vestjylland, blev cand.teol. i 1949 og derpå cand.mag. i kristendomskundskab og historie.

Mens han studerede på universitetet, virkede han samtidig som lærer ved Blaagaard Seminarium i København.

Herluf Eriksen markerede sig som islamkritiker og meldte sig i 2006 ind i Islamkritisk Netværk, fordi han ifølge Kristeligt Dagblad savnede "en tydeligere skelnen i samfundet mellem islam og kristendom".

Misforstået tolerance og frisind er den største trussel mod Danmark, og at lytte og samtale betyder ikke at overgive sig og sine meninger, citerede avisen den tidligere biskop for at mene.

Herluf Eriksen efterlader sin ægtefælle samt parrets to børn, seks børnebørn og et oldebarn.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.