Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ti højreekstremister sigtet

Ti højreekstremister risikerer bøder, efter de er blevet sigtet for forstyrrelse af den offentlige ro og orden i Odense.

Ti bøder på hver 1.500 kroner.

Det kan blive udfaldet for de ti højreekstremister, der lørdag eftermiddag blev anholdt efter sammenstød med en gruppe autonome på Odense Banegård, skriver bt.dk. For selv om alle højreekstremisterne blev løsladt lørdag aften, så slipper de ikke for en sigtelse.

- De ti højrefolk er alle blevet sigtet for forstyrrelse af den offentlige ro og orden, og det kan straffes med en bøde på 1.500 kroner, siger Kim Munksgård, der er vagtchef ved Fyns Politi til bt.dk.

Sammenstødet mellem de autonome og højreekstremisterne skete på Odense Banegård omkring klokken 16 lørdag. Forud havde en gruppe autonome og antifacister annonceret deres ankomst til banegården, hvor de ville forsøge at blokere for de personer, der skulle deltage i det yderligtgående Danskernes Partis sommerfest.

Politiet havde hørt om de autonomes planer og var derfor ekstra meget på mærkerne omkring banegården.

- Vi så, at der stod mange venstrefløjsfolk deroppe, og derfor kørte vi derop. Og det var en god disposition, for vi var netop kommet derop med en mindre politistyrke og kunne nå at sætte os imellem, da vi så, at grupperne løb mod hinanden på perronen, siger Kim Munksgård, der fortæller, at der derfor ikke nåede at »ske noget«.

Politiet ved ikke, hvilken gruppering de anholdte højreekstremister kommer fra - eller om de har tilknytning til Danskernes Parti - da de anholdte ikke vil fortælle noget.

- Vi kan hverken be- eller afkræfte noget, for vi ved på ingen måder, hvordan det hænger sammen. Vi kunne bare se, at der var to grupper, der var imod hinanden, hvor dem, vi anholdte, sympatiserer til højre for midten. Men hvor ekstreme de er, og hvad de kalder sig, det har vi ingen viden om, siger Kim Munksgård til bt.dk.

Lederen af Danskernes Parti, den 22-årige Daniel Carlsen, afviser, at de anholdte er fra hans parti.

- Jeg har forsøgt at undersøge, hvad det er for nogle folk, der blev anholdt, men jeg har ikke fået noget bekræftet. Men det er i hvert fald ikke nogle af vores folk, siger Daniel Carlsen.

Foruden de ti højreekstremister anholdte politiet også en enkelt 16-årig med tilknytning til den venstreorienterede gruppering. Han er blevet sigtet for overtrædelse af den lidt strengere straffelovsparagraf om deltagelse i forstyrrelse af ro og orden på offentlige steder, der er aftalt på forhånd. Bliver han kendt skyldig, kan han straffes med op til 1,5 års fængsel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.