Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorbjørn, Danbjørn og Isbjørn kan blive dine

Står du og mangler en isbryder, har du nu chancen. Et stykke Danmarkshistorie skal sælges.

Danmarks tre isbrydere: Danbjørn, Isbjørn og Thorbjørn kommer aldrig mere ud på officiel mission, men du kan få fingrene i dem på auktion.
Danmarks tre isbrydere: Danbjørn, Isbjørn og Thorbjørn kommer aldrig mere ud på officiel mission, men du kan få fingrene i dem på auktion.

Store, tunge isflager, der må vige pladsen for Søværnets isbrydere er sidst set i vinteren 95/96, og det bliver højst sandsynligt også et særsyn i fremtiden. Statens isbrydere er nemlig sat til salg. Det skriver tv2nord.dk.

Isbjørn, Danbjørn og Thorbjørn, som de tre isbrydere bliver kaldt, blev allerede nedlagt i juni 2010, da forsvaret skulle spare 1,4 milliarder kroner, og først nu bliver de sat til salg til højestbydende.

Hvem der vil købe et stykke af Danmarkshistorien, og hvad isbryderne kommer til at koste, vides dog endnu ikke.

Private skal bryde isen

Foruden at være ramt af besparelserne i 2010 har besætningen på i alt 22 mand per båd også spejdet langt efter arbejde. De stigende klimaforandringer har nemlig betydet, at der ikke er brug for isbryderne i samme omfang som før.

Skulle endnu en isvinter ramme Danmark i nær fremtid, skal sejlende dog ikke fortvivle. Fremover vil opgaven med at bryde is stå til private firmaer.

På Flådestationen i Frederikshavn, hvor isbryderne ligger til kaj det meste af året, er fremtiden derimod mere usikker.

De har endnu ikke fået at vide, hvordan deres arbejdsmæssige fremtid kommer til at se ud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.