Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

The Guardian skamroser København

I kølvandet på FN-kåringen af Danmark som verdens lykkeligste folk, har den britiske avis The Guardian skrevet en stor artikel om, hvor fantastisk vores hovedstad er.

"København er virkelig fantastisk af så mange grunde," lyder overskriften i en ny The Guardian-artikel, som er skrevet af en britisk freelancejournalist, der er bosat i København. 

Med det ene eksempel efter det andet gennemgår forfatteren, hvad der er fantastisk ved ”Copenhagen”, og det er ikke så lidt. Ser man bort fra vores høje skattetryk, så er artiklen rig på eksempler, der giver os danskere anledning til at vaje med Dannebrog. Følgende en kort opsummering:

  • Vi holder fri i weekenden.
  • Vi cykler på vores mange cykelstier.
  • Både mænd og kvinder holder barselsorlov.
  • Smuk arkitektur i alt fra Arne Jacobsen-møbler til Henning Larsens Operahus.
  • Vi elsker at slappe af i parker
  • Det er trygt at færdes i byen om natten.
  • Masser af restauranter – endda en del med Michelin-stjerner - og mange små, lokale butikker.

Som dansker er der også mange ting, der overrasker en smule i The Guardians essayistiske beskrivelse af københavnerne. For eksempel at vi tænder stearinlys ved enhver given lejlighed. Om københavnerne tænder store mængder stearinlys sammenlignet med andre nationer må gå hen i det uvisse, men vi kan i hvert fald slå fast, at The Guardian tænder på København.

Læs The Guardians artikel her 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.