Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Test dig selv: Her er den nye indfødsretsprøve

Her er den netop offentliggjorte indfødsretsprøve, som skal bestås for, at man kan få lov til at få dansk statsborgerskab. Berlingske har samlet alle spørgsmålene til dig, så du kan teste dig selv.

Arkivfoto af dannebrog der vajer over Haveforeningen Ingers Minde på Amager.
Arkivfoto af dannebrog der vajer over Haveforeningen Ingers Minde på Amager.

Hvem er Socialdemokratiets formand? I hvilken periode regerede Christian 4.?

Det er bare et par af de spørgsmål, som ansøgere om dansk statsborgerskab har kæmpet med til den indfødsretsprøve, der blev afholdt onsdag og skal være med til at afgøre, om de får dansk statsborgerskab eller ej. Prøven afholdes kun to gange om året, og ansøgerne har 45 minutter til at besvare spørgsmålene.

Prøven består af 40 spørgsmål om danske samfundsforhold, kultur og historie. Og ansøgerne skal have mindst 32 rigtige svar for at bestå og søge om dansk indfødsret.

Inden prøven har udenlandske ansøgere mulighed for at læse op til testen, og her er pensum også ekspanderet kraftigt fra 94 til 148 sider.

Vil du selv se, om du kan blive dansker, kan du tage årets test herunder.

Quizzen er opdateret: Der var tidligere en fejl i spørgsmål 9. Fejlen er rettet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.