Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terrortiltalt smidt ud fra retssal efter hån af dommer

Fire mænd er i Københavns Byret tiltalt for medvirken til Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade.

ARKIVFOTO. MR er sammen med tre andre mænd tiltalt for medvirken til Omar el-Husseins (foto) angreb på synagogen i Krystalgade i indre København, hvor vagten Dan Uzan blev dræbt.
ARKIVFOTO. MR er sammen med tre andre mænd tiltalt for medvirken til Omar el-Husseins (foto) angreb på synagogen i Krystalgade i indre København, hvor vagten Dan Uzan blev dræbt.

- Du skal ikke være dommer i den her sag. Jeg kræver en ny dommer og to nye anklagere, ikke sådan nogle bøssekarle, siger den 31-årige MR, da han eskorteres ud fra retssalen af politifolk.

I Københavns Byret er han sammen med tre andre mænd tiltalt for medvirken til Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade i indre København, hvor vagten Dan Uzan blev dræbt.

Onsdag er det den 23-årige IA, som afgiver forklaring. MR har gentagne gange afbrudt retsmødet med kommentarer til det, der bliver forklaret, og anklagerens spørgsmål.

Det er ikke første gang, at han må overvære et retsmøde i et tilstødende lokale. Allerede ved retsmødet begyndelse advarede retsformand Marianne Madsen om, at MR ville blive smidt ud, hvis han kom med kommentarer.

- Det er ikke sikkert, jeg kan holde min kæft, svarede han.

Han har tidligere formået at kalde byretsdommeren både "so" og "nazistluder" og præsentere hende for en seksuel opfordring af en så vulgær karakter, at den ikke er egnet til gengivelse på skrift.

De fire mænd er anklaget for at have haft så tæt kontakt til el-Hussein i timerne mellem angrebene mod Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, at de ifølge anklagemyndigheden har medvirket til el-Husseins ugerninger ved synagogen.

Omar el-Hussein blev skudt og dræbt af politiet om morgenen 15. februar. Da var han i besiddelse af en dametaske. Den taske spiller en væsentlig rolle i anklagemyndighedens bevisførelse.

MR købte nemlig en tilsvarende taske 14. februar omkring klokken 17.30 i Føtex på Mimersgade i København. Men MR afviser, at han har købt tasken til Omar. Den var til en af de pushere, som han havde til at arbejde for sig, påstår han.

Ligesom flere af de andre tiltalte har MR været en del af banden Brothas, som blandt andet holdt til omkring Mjølnerparken. Siden har banden skiftet navn til Black Jackets.

Sagen begyndte i marts. Bevisførelsen i sagen er ganske omfattende, og der forventes først at falde dom i slutningen af september. Alle fire mænd nægter sig skyldige i den alvorlige anklage.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.