Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terrortiltalen mod fire formodede hjælpere

København: 10. marts indledte Københavns Byret retssagen mod fire mænd, der er tiltalt for medvirken til terror. Sagen fortsætter helt frem til september. Her er anklagerne mod de fire:

LE, 20 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme ved i forening med de andre tiltalte at tilskynde Omar el-Hussein til at begå angrebet ved synagogen. Tilskyndelsen bestod blandt andet i overdragelse af en hættetrøje, en skuldertaske, noget ammunition samt ved at have betalt for el-Husseins brug af en computer på en internetcafé.

Er desuden tiltalt for sammen med el-Hussein og den tiltalte BH at have bortskaffet den M95-riffel, som el-Hussein brugte ved angrebet mod Krudttønden. Ifølge anklageskriftet er der tale om bortskaffelse af bevismateriale og for overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder.

BH, 26 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme og bortskaffelse af M95-riffel på samme måde som LE.

MR, 31 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme på samme måde som de øvrige og derudover tiltalt for simpel overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af 57 stykker 7,5- og 9-millimeterammunition, da han blev anholdt 19. marts 2015.

IA, 23 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme på samme måde som LE, BH og MR. Ikke tiltalt for yderligere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.