Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terrorsag: Nødhjælpsarbejde eller våbentræning i Syrien?

To mænd erkender at have rejst til Syrien, men de nægter at have sluttet sig til Islamisk Stat.

ARKIVFOTO: Nødhjælpsarbejde eller træning i våben og terrorangreb hos den militante gruppe Islamisk Stat? Det er det spørgsmål, der skal afgøres i en terrorsag, som onsdag er blevet indledt ved Retten på Frederiksberg.
ARKIVFOTO: Nødhjælpsarbejde eller træning i våben og terrorangreb hos den militante gruppe Islamisk Stat? Det er det spørgsmål, der skal afgøres i en terrorsag, som onsdag er blevet indledt ved Retten på Frederiksberg.

Nødhjælpsarbejde eller træning i våben og terrorangreb hos den militante gruppe Islamisk Stat?

Det er det spørgsmål, der skal afgøres i en terrorsag, som onsdag er blevet indledt ved Retten på Frederiksberg.

Her er to mænd, en 21-årig og en 30-årig, tiltalt for i sommeren 2013 at have rejst til Syrien for at tilslutte sig og kæmpe for Islamisk Stat.

Ifølge anklagen rejste de ind i landet 10. juli, hvor de blandt andet modtog træning i våben frem til 29. juli.

De erkender begge at have rejst til Syrien, men de nægter tiltalen om at have tilsluttet sig den militante gruppe.

De tiltalte hævder, at de tog afsted for at lave nødhjælpsarbejde.

Den 21-årige mand, der altså kun var 17 år, da han drog til Syrien, kan risikere at få taget sit danske pas og blive smidt ud af landet.

Det er nemlig anklagemyndighedens opfattelse, at manden har dobbelt statsborgerskab, hvorfor han skal udvises til Irak, såfremt han kendes skyldig.

Hans forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, bestrider dog, at den 21-årige også har et irakisk pas.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.