Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terrormistænkt fik dansk statsborgerskab

En tunesisk mand, der i 2007 var involveret i planerne om at slå tegneren Kurt Westergaard ihjel, har fået dansk statsborgerskab.

En tuneser, der var involveret i drabsplanerne på tegneren Kurt Westergaard, fik dansk statsborgerskab.
En tuneser, der var involveret i drabsplanerne på tegneren Kurt Westergaard, fik dansk statsborgerskab.

Helt usædvanligt har de danske myndigheder givet en tunesisk mand, der i 2007 spillede en nøglerolle i forbindelse med planlægning af et terrorrelateret drab på Jyllands-Postens tegner, Kurt Westergaard, dansk statsborgerskab, skriver B.T.

Det er sket på trods af, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) rutinemæssigt gennemgår alle ansøgninger om dansk statsborgerskab og per automatik afviser alle, der kan være en trussel mod rigets sikkerhed.

Den tunesiske mand - M - havde i 2007 kontakt med mindst én af to andre tunesiske mænd, der blev anholdt, fængslet og udvist for at planlægge et drab på Kurt Westergaard, skriver B.T.

PET forsøger i disse dage i Østre Landsret at bevise, at den ældste tuneser, Slim Chafra, var involveret i drabsplanerne. Under sagen er afspillet en telefonaflytning, hvor den yngste tuneser og M taler sammen. Her siger M, som altså nu er blevet dansk statsborger:

- Vi kan skaffe dem, Slim og jeg.

Med "dem" mener han ifølge PET penge til at købe pistol og lyddæmper.

Ifølge PET var M altså dybt involveret i drabsplanerne, men alligevel godkendte PET højst usædvanligt et år senere - i december 2008 - at M kunne få dansk statsborgerskab, skriver B.T.

Slim Chafra siger til avisen, at der kun kan være én grund til, at M har fået statsborgerskab: Han har "stukket" Chafra og fået statsborgerskabet i præmie.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.