Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terrorfremmende TV-station frakendt sendetilladelse i Danmark

ARKIVFOTO. Højesteret har stadfæstet landsrettens dom over ROJ TV, og dermed får TV-stationen endeligt frataget sendetilladelsen i Danmark.
ARKIVFOTO. Højesteret har stadfæstet landsrettens dom over ROJ TV, og dermed får TV-stationen endeligt frataget sendetilladelsen i Danmark.

Den kurdiske TV-station ROJ TV får ikke mulighed for igen at sende TV i Danmark. Det har Højesteret slået fast torsdag.

Dermed stadfæster den højeste retsinstans Østre Landsrets afgørelse, som lukkede for TV-stationens signal, efter den var blevet fundet skyldig i at fremme terrorvirksomhed ved at agere talerør for organisationen PKK, der står på EUs terrorliste.

Fem højesteretsdommere stemte for at følge landsrettens dom, mens to mente, at ROJ TV skulle have lov til at sende igen.

Flertallet begrundede blandt andet afgørelsen med, at ROJ TVs journalistik ikke har været uafhængig og upartisk, og at propagandaen ikke har kunnet dækkes ind under den europæiske menneskerettighedskonventions beskyttelse af ytringsfrihed.

Højesteret tog sagen op, selv om Rigsadvokaten havde bedt om, at sagen blev afvist, da ROJ TVs moderselskab, Mesopotamia Broadcast A/S, var gået konkurs. Men Højesteret mente, at ROJ TV fortsat havde ret til at få prøvet landsrettens afgørelse.

TV-stationen blev sammen med moderstationen både i Københavns Byret og i landsretten dømt skyldige i at overtræde straffelovens bestemmelse om terrorisme som talerør for PKK.

Det betød, at stationerne blev pålagt at betale en bøde på ti millioner kroner. En så stor omkostning, at TV-stationerne måtte dreje nøglen om.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.