Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terrorekspert: Hedegaard i top 5 over terrormål

Grundet sine markante holdninger til islam er Lars Hedegaard et oplagt mål, og det undrer terrorekspert Magnus Ranstorp, hvis PET ikke har været i dialog med ham om beskyttelse.

ARKIVFOTO. Lars Hedegaard, her i midten mellem Dansk Folkepartis Søren Espersen og den hollandske højrefløjspolitiker Geert Wilders, er blandt de fem største terrormål i Danmark, vurderer terrorekspert.
ARKIVFOTO. Lars Hedegaard, her i midten mellem Dansk Folkepartis Søren Espersen og den hollandske højrefløjspolitiker Geert Wilders, er blandt de fem største terrormål i Danmark, vurderer terrorekspert.

Drabsforsøget på Lars Hedegaard kommer ikke som en overraskelse for terrorforsker Magnus Ranstorp, der arbejder ved Forsvarshøjskolen i Sverige.

- Der kan altid være nogen, der beslutter sig for at skyde i midten af København. Men det, som forundrer mig, er, hvis der ikke har været nogen dialog med Hedegaard omkring beskyttelse, siger han.

Magnus Ranstorp har fulgt terrortruslen mod Danmark gennem en årrække. Han har været terrorekspert på CNN i forbindelse med terrorangrebene 11. september 2001.

Terrorforskeren vurderer, at Lars Hedegaard ligger i top fem over personer, der er mulige terrormål i Danmark. Navnlig forbindelsen til Trykkefrihedsselskabet og aktiviteterne omkring hele islamdebatten får Ranstorp til at mene, at han figurerer højt på listen. Lars Hedegaard har været en aktiv debattør af religion og ytringsfrihed gennem en årrække.

- Jeg kunne finde hans adresse og telefonnummer på et sekund. Sågar et billede af, hvor han bor. Han er ikke nogen tilfældig person. Han har været meget aktiv, og er i det henseende et helt oplagt mål, siger han.

Magnus Ranstorp mener, at det er tydeligt, at der ikke har været nogen beskyttelse. Et udsagn, som tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen også bakker op om. Han mener ikke, at Hedegaard har været på PETs liste over terrortruede personer.

- Nej. For så kan jeg love, at de havde forhindret det. Hvis de havde haft den mindste mistanke, var det ikke sket, siger han.

Magnus Ranstorp mener, at man endnu kender for lidt til sagen til at vurdere PETs indsats, men understreger, at drabsforsøget kan give anledning til at ændre beskyttelsen for visse udsatte personer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.