Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terrorberedskab rammer lokalt politiarbejde

Måneder med forhøjet beredskab i København slider på de fynske og sjællandske betjente og går ud over politiarbejdet uden for hovedstaden.

Det tærer hårdt på ressourcerne i de fynske og sjællandske politikredse, at København har været i forhøjet beredskab siden Omar El-Husseins terrorangreb 14. og 15. februar i hovedstaden.

Politibetjente fra Fyn og Sjælland må nemlig hver eneste dag rejse til København for assistere med at opretholde det forhøjede beredskab, som angrebene har medført. Det fortæller flere ledende medlemmer af politiet og tillidsmænd i TV2 Nyhederne.

Formand for Nordsjællands Politiforening Tom Steffensen oplyser, at nogle betjente har en arbejdsuge på 60-70 timer, lige som sygefraværet er steget med cirka 16 procent i forhold til sidste år.

I Sydsjællands- og Lollands Falsters Politi tager cirka 15 procent af kredsens betjente turen til hovedstaden, og det går ud over arbejdet lokalt, hvor den manglende bemanding gør, at en række politiopgaver ikke kan løses som vanligt.

Rigspolitiet har besluttet at undtage politikredsene vest for Lillebælt for de ekstra arbejdsopgaver i hovedstaden, så man slipper for at indkvartere de jyske betjente.

Rigspolitiet valgte i sidste måned at forlænge assistancen til Københavns Politi frem til september.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.