Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Teleoplysninger og DNA-spor kobler brandmand til 33 brande

Tekniske spor peger ifølge anklager på, at 34-årig deltidsbrandmand står bag 33 brande i Fjerritslev-området.

Arkivfoto: DNA-materiale, teleoplysninger og overvågningsbilleder kobler en 34-årig deltidsbrandmand til 33 påsatte brande i Fjerritslev-området.
Arkivfoto: DNA-materiale, teleoplysninger og overvågningsbilleder kobler en 34-årig deltidsbrandmand til 33 påsatte brande i Fjerritslev-området.

DNA-materiale, teleoplysninger og overvågningsbilleder kobler en 34-årig deltidsbrandmand til 33 påsatte brande i Fjerritslev-området.

Det siger anklager Kim Kristensen, Nordjyllands Politi, da han onsdag ved Retten i Hjørring forelægger sagen mod manden, der blev anholdt og varetægtsfængslet for snart et år siden.

Der er ifølge anklageren fundet DNA-materiale, der med stor sandsynlighed stammer fra den tiltalte, på en dør til et skur, der blev stukket i brand.

Oplysninger fra den tiltaltes mobiltelefon viser desuden, at telefonen har været forbundet til telemaster nær de steder, hvor der blev sat ild til stråtækte huse, containere og halmballer.

Anklageren mener, der kan ligge et muligt økonomisk motiv bag brandene. Han hæfter sig ved, at den tiltalte ikke havde nogen fast indtægt, efter at han sagde sit job som VVS'er op i slutningen af 2015.

Herefter var jobbet som deltidsbrandmand den eneste indtægt.

Politiets kortlægning viser, at den tiltalte har deltaget i slukningen af 32 ud af de 33 brande, han er tiltalt for at have forvoldt.

Der er kun en enkelt brand, hvor han ikke deltog i slukningsarbejdet. Det var en brand i et stråtækt hus 19. november, hvor en 87-årig kvinde nær var omkommet under flammernes hærgen.

Netop det forhold er det mest alvorlige af de 33 brande, deltidsbrandmanden er tiltalt for.

Hans forsvarsadvokat, Jens Christian Christensen, siger i sit modsvar til anklageren, at der ikke er noget usædvanligt i, at der er fundet DNA, som kan stamme fra hans klient:

»Min klient deltog i slukningsarbejdet, så det er ikke besynderligt, at man finder DNA der. Det er jo en del af hans arbejde,« siger han.

Den tiltalte selv svarer lavmælt, men beredvilligt på anklagerens spørgsmål.

Han bekræfter, at han kun havde brandmandsjobbet som indtægtskilde, efter at han sagde sit job op som VVS'er.

Den tiltalte forklarer, at han kvittede jobbet, fordi det begyndte at gå skævt på hjemmefronten.

Den 34-årige forklarer, at han druknede problemerne i alkohol og gennem hele 2016 havde et massivt alkoholforbrug.

Han blev anholdt og sigtet for de mange brande, efter at politiet havde frigivet et overvågningsfoto 28. november sidste år.

Der er afsat otte dage til sagen, og dommen ventes at falde 21. november.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.