Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tekniske fejl bringer rejsekortet i strid med loven

Rejsekortet er ramt af store tekniske problemer, hvilket bringer det i strid med loven.

Rejsekortet, der om få dage erstatter klippekortet i hovedstadsområdet, er ramt af store tekniske problemer. Det betyder, at kunderne får forkerte oplysninger, når de tjekker, hvad de har betalt for deres rejse, skriver politiken.dk.

Med rejsekortet får kunden ikke en fysisk billet. Derfor kræver loven, at kunden skal kunne følge med via internettet, men det forhindrer tekniske fejl.

»Du kan ikke have et system, som håndterer folks penge, men hvor de i månedsvis ikke kan se, hvad der sker. Forestil dig en bank, som ikke kan gøre rede for folks konti. Skete det i bare 24 timer, ville den lukke,« siger Henning N. Jensen, der er ekspert i betalingssystemer, til politiken.dk.

Rejsekort A/S beklager situationen:

»Det er noget skidt, for kunderne kan blive forvirrede, så vi arbejder på højtryk for at få problemet løst,« siger administrerende direktør Bjørn Wahlsten. Han forventer, at fejlene er rettet senest 24. juni.

Bjørn Wahlsten understreger, at selv om kunderne får vist forkerte informationer, findes den korrekte rejsehistorik for hver enkelt kunde i databasen bagved.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe påpeger, at fejlene gør, at rejsekortet er i strid med loven.

»Ifølge loven skal kunderne have deres kontooplysninger løbende eller mindst én gang om måneden, hvis det er aftalt. En fejl i systemet er ikke en undskyldning for ikke at leve op til det,« siger han til politiken.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.