Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Teenager dømt for bevidst påkørsel af motorcykelbetjent

En 18-årig bilist ville undgå anholdelse. Derfor gassede han op og bakkede 15 meter for at ramme betjent.

En betjent sad på sin motorcykel, da en mand, som han netop havde stoppet, gassede op og bakkede ind i ham. Arkivfoto. Free/Colourbox
En betjent sad på sin motorcykel, da en mand, som han netop havde stoppet, gassede op og bakkede ind i ham. Arkivfoto. Free/Colourbox

Holbæk. En politimand på motorcykel nåede ikke at reagere, da en 18-årig mand i oktober sidste år pludselig gassede op og bakkede 15 meter for at ramme betjenten.

- Den unge mand var bragt til standsning i sin bil i Asnæs. Betjenten sidder på motorcyklen og kalder op til alarmcentralen. Han tror, at han har styr på det, fortæller senioranklager Lasse Biehl fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den i dag 19-årige mand fra Kalundborg havde dog ikke tænkt sig at give op.

- Han sætter bilen i bakgear og accelererer kraftigt. Efter 15 meter rammer han betjenten og fortsætter nogle meter, mens betjenten ligger under den 260 kilo tunge motorcykel, siger senioranklageren.

På forunderlig vis slap den forurettede fra påkørslen uden skader.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det kunne være endt meget slemt, siger Lasse Biehl.

Torsdag eftermiddag har Retten i Holbæk da også valgt at dømme den 19-årige mand for grov vold og for at bringe betjentens liv i fare.

Ud over overfaldet på betjenten var den dømte tiltalt for en stribe andre forhold. Tilsammen udløste det en straf på et år og tre måneders fængsel.

Senioranklager Lasse Biehl fortæller, at den 19-årige blot fire dage inden påkørslen var stukket af fra en politibil. Også i den situation tyede manden til vold, da han i forsøget på at modsætte sig anholdelse kastede en flaske på politibilens forrude.

Det betød, at betjentene måtte opgive jagten.

Et tredje forhold, han blev dømt for, omhandler et overfald i Kalundborg 1. december 2015. Her brugte den dømte blandt andet en totenschlæger til at overdænge sit offer med slag.

Ud over straffen på et år og tre måneders fængsel skal den dømte betale en bøde på 45.000 kroner. Hertil kommer en frakendelse af førerretten i seks år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.