Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Teenager døde af meningitis: Helt gymnasium skal vaccineres

En 17-årig dreng døde nytårsdag af meningitis.
En 17-årig dreng døde nytårsdag af meningitis.

Alle elever og medarbejdere på Birkerød Gymnasium nord for København bør tilbydes forebyggende behandling og vaccination mod den sjældne, men alvorlige meningokoksygdom.

Den anbefaling har Styrelsen for Patienssikkerhed netop meldt ud, efter at en 17-årig elev på gymnasiet for nylig døde af den lumske sygdom, der gav eleven en pludselig og aggressiv blodforgiftning.

»Indenfor de sidste tre uger har der været to tilfælde af sygdommen blandt elever på gymnasiet. Omkring nytår døde en 17-årig elev af sygdommen. Derudover har en anden 17-årig elev sandsynligvis haft sygdommen, men er behandlet og rask igen,« oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på sin hjemmeside.

For at forebygge nye tilfælde af meningokoksygdommen anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed derfor nu, at alle elever og medarbejdere på Birkerød Gymnasium tilbydes forebyggende behandling og vaccination.

Region Hovedstadens læger og sygeplejersker har fredag morgen været tilstede på gymnasiet, hvor de udleverer den forebyggende behandling. Vaccinationen sker i næste uge ved henvendelse til deres praktiserende læge. Alle på gymnasiet har modtaget orientering fra Styrelsen for Patientsikkerhed her til formiddag, oplyser styrelsen.

Der vurderes ikke at være risiko for smitte blandt pårørende til eleverne og medarbejderne og dermed heller ikke behov for forebyggende behandling til disse.

Meningokoksygdom skyldes bakterier, som kaldes meningokokker. Meningokoksygdom er en sjælden og meget lidt smitsom sygdom. I 2015 var der 40 tilfælde i Danmark.

Den 17-årige elev, der for nylig døde af sygdommen på Birkerød Gymnasium, gik i 2.g på skolens IB-retning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.