Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Teenager død af meningitis

En 17-årig dreng er nytårsdag død af meningitis fremkaldt af bakterier. Styrelsen for Patientsikkerhed har lavet smitteopsporing.

En 17-årig dreng døde nytårsdag af meningitis.
En 17-årig dreng døde nytårsdag af meningitis.

Søndag den 1. januar 2017 er en 17-årig dreng fra Region Hovedstaden død af den sjældne meningokoksygdom, som kan vise sig som meningitis, som blodforgiftning eller begge dele.

Sygdommen skyldes bakterier, som kaldes meningokokker, og er både sjælden og meget lidt smitsom. Der registreres cirka fem årlige dødsfald grundet meningitis i Danmark, hvor meningokokbakterier oftest er årsag.

Meningitis er betændelse i hinden omkring hjernen og rygmarven. Sygdommen kan ramme alle mennesker, men ses især hos børn, ældre og svækkede personer.

Det er ikke mere end et år siden, at en anden teenagedreng på 16 år omkom af meningitis. Han var elev på en efterskole i Nyborg, som fjorten dage efter dødsfaldet blev ramt af endnu et tilfælde af menigitis. Det førte til, at efterskolens 163 elever blev sendt hjem og modtog forebyggende behandling.

På samme måde har Styrelsen for Patientsikkerhed i forbindelse med det nuværende dødsfald lavet smitteopsporing og været i kontakt med udsatte personer.

»Vi har lavet smitteopsporing og været i kontakt med de personer, som det er relevant at tilbyde forebyggende behandling. Det er vigtigt at understrege, at sygdommen er meget lidt smitsom, og at det kun er nødvendigt med forebyggende behandling, hvis man har sovet sammen med eller kysset en person, der er syg med meningokoksygdom inden for en periode på ti dage før sygdommens start,« lyder det i en pressemeddelelse fra Anette Lykke Petri, der er enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.