Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

TDC: Ingen risiko for kinesisk spionage

Kunderne hos TDC har ingen grund til at frygte spionage fra den kinesiske telegigant Huawei Sikkerheden er i top, lyder det fra teleskabet.

Selv om medarbejdere fra Huawei kan få adgang TDCs telecentral uden sikkerhedsgodkendelse, udgør det ingen fare for sikkerheden.

Det understreger TDC, efter Politiken og DR2 har afsløret, at teknikere fra den kinesiske telegigant har arbejdet med opbygningen af 4G-nettet uden at være individuelt godkendt af danske myndigheder.

»Man kan godt få lov at arbejde uden sikkerhedsgodkendelse på driftscenteret, som Huawei har fået lov til. Men kun under forudsætning af, at man arbejder under en leder med en højere sikkerhedsgodkendelse,« siger pressechef Ib Konrad Jensen fra TDC.

Frygten for, at Huawei kan få adgang til følsomme oplysninger og sende dem videre til den kinesiske efterretningstjeneste, har fået regeringer i USA og Australien til at gå uden om firmaet i opbygningen af mobilnettet.

De nye oplysninger om kinesernes adgang til TDCs central på Borups Allé i København har fået flere politikere til at frygte for sikkerheden. Men Ib Konrad Jensen afviser, at der skulle være grund til at være bange for det kinesiske firma. Sikkerheden er i top, understreger han.

»Vi har efter vores egen overbevisning og ifølge Center for Cybersikkerhed et af de bedste sikkerheds-set up omkring et mobilselskab i Europa. Der er heller ingen grund til, at vores kunder skulle være urolige,« siger han, men understreger samidig, at TDC ingenlunde kan udstede garantier for sikkerheden.

»Vi kan naturligvis aldrig udstede nogle garantier. Der kan jo være andre, der forsøger at hacke sig ind på vores net, men det er en helt anden sag,« siger han.

Lederen af Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste understreger i en pressemeddelelse, at sikkerheden hos TDC er tilstrækkelig høj.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.