Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

TDC advarer mod stor mængde fupopkald fra Liberia

En større omgang telefonsvindel har ramt Danmark onsdag, fortæller TDC. Numre fra Liberia står bag.

En stor mængde svindelopkald fra Liberia har ramt Danmark onsdag.
En stor mængde svindelopkald fra Liberia har ramt Danmark onsdag.

TDC advarer om, at der sker et stort antal fup-opkald fra Liberia onsdag. Ringer man tilbage, kan det koste på telefonregningen. Angrebet er såkaldt wangiri-svindel, fortæller TDC.

»Vi kan ikke sige noget konkret om omfanget, men vi er blevet kontaktet af kundeservice fra mange af vores brands, der har oplevet, at mange kunder ringer ind.«

»Og det er altså ikke noget, der sker hver dag,« siger Nis Peder Kolby, kommunikationspartner hos TDC Group.

Svindlen består i, at der bliver ringet op til danske numre meget kort. Hvis den person, der er ringet til, så ringer tilbage, tjener fupmagerne penge.

»Det kan være til et overtakseret nummer, men også bare et helt almindeligt nummer, så den udenlandske teleoperatør tjener penge på opkaldene fra Danmark,« siger Nis Peder Kolby.

Svindlerne er enten det lokale teleselskab, der øger sin indtjening, eller bagmænd, der udnytter teleselskabet som værktøj til svindlen.

»Vi tager det meget seriøst og stopper opkald både til og fra de pågældende numre, så hurtigt vi kan, for at beskytte vores kunder.«

»Desværre skifter svindlerne numre, når et nummer bliver blokeret, så der kommer fortsat fupopkald,« siger Nis Peder Kolby og fortsætter:

»Vi advarer vores kunder, og danskerne i det hele taget, mod disse opkald.«

»Ringer man tilbage, kan man få en langt dyrere telefonregning end forventet, så man skal være varsom med ukendte numre. Særligt fra udlandet.«

TDC opfordrer alle, der er blevet ramt, til at kontakte deres telefonselskab og gøre opmærksom på svindlen. Så kan teleselskaberne blokere numrene.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.