Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Taxaselskab har fået nok: Starter priskrig med Uber i København

Konkurrencen om kunderne i Storkøbenhavn får nu Taxi 4x27 Amager-Øbro til at sætte priserne betragteligt ned.

I dag er der fastlagt maksimale priser for taxiture i Danmark. Imens kan Uber helt selv fastlægge deres priser efter udbud og efterspørgsel. (Arkivfoto: Taxa-kø i Københavns Lufthavn)
I dag er der fastlagt maksimale priser for taxiture i Danmark. Imens kan Uber helt selv fastlægge deres priser efter udbud og efterspørgsel. (Arkivfoto: Taxa-kø i Københavns Lufthavn)

Med over 1000 biler kørende rundt i Storkøbenhavn er Uber blevet en alvorlig konkurrent for taxiselskaberne. Så alvorlig at Taxi 4x27 nu prøver at gå i priskrig mod Uber.

Det skriver Avisen.dk.

Selskabet skærer fra 1. maj en fjerdedel af prisen i bestemte takstperioder. Det oplyser direktør Thomas R.B. Petersen til Avisen.dk. Han er leder af bestillingskontoret, hvis fulde navn er Taxi 4x27 Amager-Øbro.

»Fra 1. maj går vi i priskrig med Uber. Vi sætter taksterne ned med 25 procent på bestilte taxier på den såkaldte kilometertakst 1,« oplyser Thomas R.B. Petersen, og fortsætter:

»Det vil sige, at prisen på en kilometers kørsel falder fra 15,25 kroner til 11,44 kroner. Dog med undtagelse af myldretiden fra klokken 7.00 til 9.00 og 15.00 til 17.00.«

Han vil ikke sidde med hænderne i skødet og se på, at Uber stille og roligt tager kunder fra Taxi 4x27, der i dag har 250 hyrevogne tilknyttet.

Prissænkningen skyldes dog også, at selskabet venter øget konkurrence i fremtiden.

I Folketinget er man blandt andet på grund af Ubers indtog ved at varme op til en revision af taxilovgivningen. Politikerne afventer dog i første omgang en række retssager mod Uber-chauffører.

Tirsdag er der retssager mod seks Uber-chauffører i Københavns Byret. Her håber Thomas R.B. Petersen, at chaufførerne bliver dømt.

Dansk Taxi Råd så gerne mere konkurrence på taximarkedet - men konkurrencen bør være på fair og lige vilkår, siger direktør Trine Wollenberg.

I dag er der fastlagt maksimale priser for taxiture i Danmark. Imens kan Uber helt selv fastlægge deres priser efter udbud og efterspørgsel. Blandt andet kan Uber hæve priserne drastisk, når efterspørgslen er stor, for derved at tiltrække flere chauffører til et område.

Hvis selskaberne selv kan bestemme priserne, kan der komme flere taxiprodukter på hylderne, forudser Trine Wollenberg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.