Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Taske kan måske lede politiet på sporet af mor til hittebarn

Politiet leder efter mor til efterladt baby i Bagsværd. Taske og overvågningsbilleder er måske vigtige spor.

Politi i Værebroparken i Bagsværd fredag d. 1 april 2016 hvor en nyfødt pige er fundet i en affaldsskakt. Her er en polititekniker igang med at sikre DNA-spor.
Politi i Værebroparken i Bagsværd fredag d. 1 april 2016 hvor en nyfødt pige er fundet i en affaldsskakt. Her er en polititekniker igang med at sikre DNA-spor.

Overvågningsbilleder og en taske med personlige papirer er blandt de spor, som Københavns Vestegns Politi undersøger i håbet om at finde moren til den nyfødte pige, der fredag morgen blev fundet af en gårdmand i Værebroparken i Bagsværd.

- Vi har fundet en taske med personlige papirer i området. Vi ved ikke, om den har noget med sagen at gøre, men det er vi i gang med at undersøge, siger vagtchef Lars Jørgensen, Københavns Vestegns Politi.

Desuden har politiet sikret sig billeder fra overvågningskameraer i nærheden, som politiets efterforskere er ved at kigge igennem for at se, om de har optaget billeder af den person, som efterlod babyen i en affaldsskakt.

Spædbarnet, der vejer omkring tre kilo, har det efter omstændighederne godt, oplyser politiet.

Det var en gårdmand, der var årvågen og opdagede barnet i skakten på Værebrovej 90 omkring klokken 6.30, da han sammen med en kollega var ved at håndtere ejendommens affaldscontainere.

Barnet blev svøbt ind i et flag for at holde varmen, indtil en ambulance nåede frem. Pigen er blevet bragt til Rigshospitalet for at blive undersøgt af læger.

Det er de sociale myndigheder i Gladsaxe Kommune, der afgør, hvor barnet skal hen, når hun udskrives.

Vicepolitiinspektør Carsten Jansson, Københavns Vestegns Politi, sagde tidligere fredag, at pigen er helt nyfødt, og at hun "helt sikkert" ikke er blevet født på et hospital.

Politiet arbejder på at finde ud af, hvor barnet er blevet født - og hvem moren er.

Politiet har ikke givet oplysninger om særlige kendetegn på babyen, som ifølge avisen.dk er fundet med moderkage og navlestreng.

Politiet opfordrer folk, der har set noget interessant, eller som har viden om sagen, til at melde sig.

- Vi vil opfordre alle, der har viden om denne sag, til at kontakte politiet, ligesom vi indtrængende vil opfordre moren til den lille pige til at melde sig til os, da vi er sikre på, at også hun har brug for hjælp, siger Carsten Jansson fredag eftermiddag.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 43861448.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.