Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tag quizzen: Har du paratviden nok til at blive journalist?

Ansøgerne til journalistuddannelsen på Syddansk Universitet har netop prøvet kræfter med en test i paratviden. Prøv selv om du har paratviden nok til at blive journalist.

Anker Jørgensen blev i 1982 afløst som landets statsminister. Men af hvem?
Anker Jørgensen blev i 1982 afløst som landets statsminister. Men af hvem?

Testen i paratviden er én ud af i alt tre test, som ansøgere til journalistuddannelsen på Syddansk Universitet skal igennem for at blive optaget.

De to andre prøver er henholdsvis en sproglig test og en analysetest. Efterfølgende vil de bedste ansøgere blive inviteret til en samtale, som munder ud i en endelig udvælgelse.

SDU regner et snit ud for de tre prøver, så der er ikke et bestemt antal svar i videnstesten, som giver direkte optag på journalistuddannelsen.

»Men man skal gerne have over 30 rigtige svar,« siger professor og centerleder for journalistik på SDU, Peter Bro.

Prøv kræfter med quizzen her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.