Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syv københavnske sogne bliver til Danmarks største

ARKIVFOTO 2007 af Gethsemane Kirke på Vesterbr.
ARKIVFOTO 2007 af Gethsemane Kirke på Vesterbr.

Tirsdag aften mødes menighedsrådet for det nye Vesterbro Sogn for første gang. Her skal visionerne for Danmarks største sogn konkretiseres.

Syv forskellige sogne er gået sammen i én fælles enhed for at kunne effektivisere arbejdet i folkekirken og ikke mindst give flere ressourcer til udviklingen og profileringen af bydelens kirker. Til sammen danner de Danmarks største sogn.

Det nye Vesterbro Sogn skal bidrage med at gøre kirkerne på Vesterbro mere åbne og i øjenhøjde med lokalbefolkningen. I det nye menighedsråd er der således også en gennemsnitsalder på 47 år over for 61 år i Den Danske Folkekirke generelt i 2012.

- Vesterbro Sogn er resultatet af det største samarbejds- og udviklingsprojekt i folkekirken i nyere tid. Det er første gang, at det er lykkedes at etablere et så forpligtende samarbejde i en hel bydel, fortæller formanden for menighedsrådet, Jens Andersen, som igennem de seneste år er stået i spidsen for at udvikle helt nye former for samarbejde mellem alle kirkerne på Vesterbro.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.