Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syv danskere mangler at give lyd fra sig i Nepal

Listen over danskere, der ikke er hørt fra efter lørdagens jordskælv i Nepal, er nu nede på syv personer.

Listen over danskere, der ikke er hørt fra efter lørdagens jordskælv i Nepal, er nu nede på syv personer.
Listen over danskere, der ikke er hørt fra efter lørdagens jordskælv i Nepal, er nu nede på syv personer.

Frygten for, at danskere er kommet til skade eller har mistet livet i det kraftige jordskælv i Nepal lørdag, bliver stadig mindre.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser tirsdag aften, at man nu mangler at få livstegn fra syv danskere, der formodes at opholde sig i landet.

Listen er dermed på et døgn skrumpet ned fra omkring 40 til nu syv.

Centerchef Ole Egberg Mikkelsen fra Udenrigsministeriets Borgerservice sagde tidligere tirsdag, at den manglende kontakt til danskerne ikke nødvendigvis er alarmerende.

»Der er mange steder i Nepal, der er svært tilgængelige, og der er jo mange, der tager til landet for at trekke og opholde sig i bjergene. Og der kan man altså godt lige skulle bruge nogle dage på at vandre ned til den nærmeste landsby for at få mobildækning,« sagde Ole Egberg Mikkelsen.

Medarbejdere fra Udenrigsministeriet rejser i øjeblikket rundt på hospitaler i den hårdt ramte hovedstad, Kathmandu, for at undersøge, om der skulle være danskere indlagt, ligesom man forsøger at komme i kontakt med indkvarteringssteder nær populære vandreruter i bjergene.

Jordskælvet i Nepal, der blev målt til 7,9 på Richterskalaen, efterlod store dele af landet totalt ødelagt. Dødstallet efter jordskælvet er tirsdag steget til over 5.000 personer, mens 7.000 personer er blevet kvæstet. Tallene ventes at stige yderligere de kommende dage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.