Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syv års fængsel til narkobagmand

Syd- og Sønderjyllands Politi har de seneste år oprullet en stor narkosag i Vestjylland, og fredag har en nigeriansk narkobagmand fået syv år bag tremmer og er blevet udvist for bestandig.

En nigerianskfødt mand er ved Retten i Esbjerg blevet idømt syv års fængsel og udvisning for bestandig for sin rolle i en omfattende narkosag, hvori han som bagmand stod tiltalt for blandt andet indsmugling, opblanding og salg af tre kilo kokain.

Sagen stammer tilbage fra 2013 og 2014, da en omfattende efterforskning førte Syd- og Sønderjyllands Politi på sporet af den nigerianske bagmand.

Da han i maj sidste år forsøgte at rejse ind i USA, blev han anholdt i Newark Lufthavn på baggrund af politiets internationale efterlysning. I august 2014 blev han udleveret til retsforfølgelse i Danmark, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

»Dette er en omfattende sag, der allerede har flere domme bag sig. Vi er yderst tilfredse med, at vi i denne sag også har fået udleveret og dømt narkobagmanden - og fået sat en stopper for så omfattende narkotikahandel i Esbjerg over så lang en periode,« siger Henriette Baade, der er anklager i sagen.

I alt har 14 personer modtaget domme for blandt andet indsmugling og salg af kokain samt køb af bagmandens kokain. Samlet set er der idømt 29,5 års fængsel i de tidligere domme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.