Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sygeplejerskes drabssag kommer ikke for Højesteret

Sygeplejerske fik livstid i byretten, mens landsretten sagde 12 års fængsel. Sagen kommer ikke i Højesteret.

Arkivfoto: Østre Landsret.
Arkivfoto: Østre Landsret.

Den historiske straffesag om sygeplejersken fra Nykøbing Falster har nået sit punktum.

Anklagemyndigheden opgiver at få tilladelse til at anke drabssagen til Højesteret. Sagen er ikke principiel nok, lyder det fra Rigsadvokaten.

Heller ikke sygeplejersken, Christina Aistrup Hansen, vil gå videre med sagen, oplyser hendes forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen.

»Det er klart, at vi ikke vil tage chancen og risikere, at 12 år bliver erstattet med livstid i Højesteret. Der er en alt for stor risiko,« siger Michael Juul Eriksen.

Christina Aistrup Hansen blev i maj idømt 12 års fængsel for fire drabsforsøg. Det lyder alvorligt nok, men ikke så alvorlig som den dom, hun fik i byretten i fjor.

Her lød straffen på livstid, men byretten fandt også, at Aistrup Hansen var skyldig i tre drab og ét drabsforsøg.

I landsretten mente man dog ikke, at der var tilstrækkeligt bevis for, at de medikamenter, som hun havde givet sine patienter, rent faktisk var grunden til deres død.

Indsprøjtningerne kunne dræbe patienterne, men fordi den direkte dødsårsag ikke kunne påvises med sikkerhed, blev hun alene dømt for drabsforsøg - ikke for drab.

»Jeg har talt med min klient, og vi kan begge ånde lettet op. Vi havde frygtet, at vi skulle igennem det hele igen.«

»Det havde været meget hårdt, men nu er det i stedet et mere overskueligt forløb for hende,« siger Michael Juul Eriksen.

Sagen har på mange måder været usædvanlig. Hun blev anholdt 1. marts 2015 efter en nattevagt på sygehuset i Nykøbing Falster.

»Det har jo været en helt unik sag. Det er ikke hver dag, at en person tiltales for tre drab og så ovenikøbet én fra sundhedsvæsenet.«

»Ud over det har det været en meget teknisk sag, hvor det ikke blot handlede om jura, men også om, hvordan medicin virker,« siger Michael Juul Eriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.