Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sygeplejersker: Sundhedsplatform er velforberedt

Sygeplejersker i Region Sjælland er godt forberedt på sundhedsplatformen, siger kredsformand Helle Dirksen.

Lægesekretærer i Region Hovedstaden demonstrerer mod sundhedsplatformen foran Regionsgården i Hillerød.
Lægesekretærer i Region Hovedstaden demonstrerer mod sundhedsplatformen foran Regionsgården i Hillerød.

Sygeplejerskerne i Region Sjælland har ikke haft store problemer, siden regionen klokken 03.00 lørdag morgen indførte Sundhedsplatformen, som er it-platform for patienter.

Det oplyser Helle Dirksen, som er kredsformand for sygeplejerskerne i Region Sjælland.

»Dét, jeg har hørt, er, at klokken 03.00 i nat kom systemet op at køre. Jeg har ikke hørt om uregelmæssigheder,« siger Helle Dirksen.

Regionen har forberedt sine 12.000 ansatte på systemet, som er blevet kraftigt kritiseret af læger og andet sundhedspersonale i Region Hovedstaden.

»Det er helt klart mit indtryk, at vores medlemmer føler sig godt forberedt. Det er selvfølgelig altid med spænding, når man går i gang med sådan et system. For én ting er at blive uddannet til det. Noget andet er, når man skal bruge det. Derfor er der også et ekstraordinært stort beredskab,« siger Helle Dirksen.

Rigsrevisionen undersøger Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden, hvor kræftpatienter blev ramt.

Tror du, at Region Sjælland har lært af problemerne i Region Hovedstaden?

»Ja. Det er klart mit indtryk, at man har lært af de problemer. Derfor ville der jo sagtens kunne opstår problemer. Vi følger det også meget tæt. Vi har tæt dialog med vores fællestillidsrepræsentanter,« siger Helle Dirksen.

»Det er selvfølgelig problematisk, hvis systemet kommer til at betyde, at man har mindre patient-kontakt end før. Det er trods alt for patienterne, at sygehusene er der.«

Helle Dirksen har fulgt Sundhedsplatformens problemer i Region Hovedstaden. Det er hendes indtryk, at mange problemer er løst. Hun tør ikke spå, om systemet bliver bedre.

»Det må tiden jo vise. Systemet skulle jo gerne give en bedre kvalitet og en større sikkerhed for patienterne,« siger Helle Dirksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.