Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sygeplejerske spiller i eget bizart drama

Ankesagen mod en drabstiltalt sygeplejerske nærmer sig en afslutning. Tirsdag procederede anklager Karen Vistisen og opsummerede beviser, forklaringer og motiv.

Motivet til at dræbe tre patienter og forsøge at dræbe en fjerde bunder i en 32-årig sygeplejerskes personlighed.

Sådan lød det i anklager Karen Vistisens procedure i Østre Landsret i Nykøbing Falster tirsdag, hvor omkring 20 tilhørere og pårørende var mødt frem.

- Tiltaltes verden er i en sygelig grad styret af at bringe sig selv i centrum, siger anklageren.

Karen Vistisen sammenlignede det med "et bizart drama", hvor sygeplejersken spillede alle rollerne selv.

Christina Aistrup Hansen blev beskrevet som selvhævdende med hang til drama, selv-iscenesættelse og med en såkaldt histrionisk personlighedsforstyrrelse.

I proceduren understregede Karen Vistisen, at "i en sag som vores er troværdighed alfa og omega". Hun gav flere eksempler på, at den tiltalte kvinde undervejs har ændret sin forklaring.

Christina Aistrup Hansen, der nægter sig skyldig, er tiltalt for at have dræbt en patient i 2012 samt to andre på en enkelt nattevagt mellem 28. februar og 1. marts 2015.

Samme nat er hun desuden tiltalt for at have forsøgt at tage livet af en fjerde patient.

De tre drab og det ene drabsforsøg har ifølge anklageren så store ligheder, at det ikke kan ignoreres.

- De fire forhold har en række lighedspunkter, som man er nødt til at forholde sig til. Der kan ikke være tale om tilfældigheder.

- Alle var ældre og svage. Alle fik morfin og stesolid, siger hun.

Karen Vistisen tilføjer, at alle tre ofre fik nogenlunde samme mængde.

Der er ifølge anklageren ingen tvivl om, at det er den 32-årige sygeplejerske, der stod bag.

- Tre mennesker er døde, en fjerde var tæt på. Var det tiltalte, der stod bag dette, afgørelsen er nu jeres, sluttede Karen Vistisen sin procedure.

Inden proceduren fremlagde hun desuden en erklæring fra Retslægerådet.

Her kom det frem, at rådet ikke var enig i de udregninger - som Retskemisk Institut havde lavet til sagen i byretten - af hvor meget medicin de fire berørte patienter i sagen har fået.

Sagen fortsætter onsdag, hvor det er kvindens forsvarer, Michael Juul Eriksen, der skal procedere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.