Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sygeplejerske idømt dagbøder for uagtsomt manddrab

En 49-årig sygeplejerske er onsdag blevet idømt dagbøder for uagtsomt manddrab på Bispebjerg Hospital for godt to år siden. Patienten døde af forgiftning.

En enig domsmandsret har ved Retten på Frederiksberg onsdag idømt en 49-årig kvindelig sygeplejerske fem dagbøder á 1.000 kroner for uagtsomt manddrab. Det oplyser retten i en pressemeddelelse.

Den ulykkelige hændelse indtraf på Bispebjerg Hospital i København i juli 2013, da sygeplejersken ved en fejl gav en 75-årig kvindelig patient det lokalbedøvende lægemiddel Bupivacin. Patienten døde kort tid efter på grund af forgiftning.

Sygeplejersken var på daværende tidspunkt vikarvagt på hospitalet.

I retten forklarede hun, at hun havde travlt og ikke spurgte sine kolleger til råds, da hun skulle give den 75-årige patient bedøvelsesmidlet. Ifølge sygeplejersken havde patienten stærke smerter i hoften, fordi hun var blevet indlagt to dage tidligere med et hoftebrud. Det var angiveligt årsagen til, at sygeplejersken ønskede at lokalbedøve patienten. Få minutter inden havde hun slået lægemidlet op på internettet, fordi hun ikke havde kendskab til det.

Anklageren havde krævet en fængselsstraf på tre-fire måneder for grov pligtforsømmelse, men domsmandsretten lade vægt på, at sygeplejersken handlede i god tro.

Den 49-årige sygeplejerske har tidligere forklaret, at det hele var en stor misforståelse.

»På det tidspunkt troede jeg, at jeg gjorde det rigtige,« har hun tidligere sagt i Retten på Frederiksberg.

Hun havde inden episoden arbejdet som sygeplejerske i seks år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.