Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sygehuspersonale igen snydt for løn

Radiografer og sygeplejersker på Odense Universitetshospital har igen fået for lidt i løn, ligesom det var tilfældet i flere år i forbindelse med overarbejde. Yderligere 900.000 kroner er på vej til personalet.

Der er endnu en gang blevet udbetalt for lidt til ansatte på Odense Universitetshospital (OUH). Det viser en gennemgang af den tilbagebetaling, som skyldes en tidligere fejl, hvor 850 sygeplejersker og radiografer fik tilbagebetalt cirka 6.639.000 kroner i september, skriver Synergi, Dansk Sygeplejeråds nyhedsbrev. Men udbetalingen er for lille, har sygeplejersker og tillidsrepræsentanter opdaget.

- Da vi fik de første lister for at sikre, at alle havde fået det, som de var berettiget til, så kunne vi se, at nogle medarbejdere, som havde været på fuldtid, kun var blevet afregnet, som om de var på deltid, siger Helle Marie Mogensen, fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på OUH.

Sygehusledelsen indvilligede efterfølgende i at gennemgå udbetalingerne, og det har nu resulteret i, at cirka 100 sygeplejersker og radiografer kan se frem til at dele yderligere 900.000 kroner, når de får løn i slutningen af november.

- Det har været en lang proces, og den har bestemt ikke været tilfredsstillende hele vejen. Vi har haft mange møder med OUH for at få det her på plads. Men det har været helt principielt for os, at arbejdsgiveren selvfølgelig skal overholde overenskomsten. Og hvis det ikke er tilfældet, så er vi klar til at hjælpe vores medlemmer, så vi kan sikre, at aftalerne bliver holdt, siger Jytte Kristensen, kredsnæstformand for Dansk Sygeplejeråd i Syddanmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.