Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sygehuse får millionbonus for hurtigt raske patienter

Et nyt forsøg udløser en bonus på et par millioner kroner, hvis sygehuse kan gøre patienter hurtigt raske.

København: Sørg for, at jeres patienter bliver hurtigt raske og få en bonus på et par millioner kroner.

Det er hovedbudskabet i en forsøgsordning, som Region Syddanmark indfører på sit rygcenter i Middelfart, skriver Berlingske.

Formålet er, at patienter hurtigst muligt skal have den bedst mulige behandling. Samtidig tages der et skridt mod at bruge økonomiske incitamenter som belønning i det danske sundhedsvæsen.

- Patienten skal opleve, at han eller hun får det bedre. Det er målet. Derfor prøver vi at vende det lidt om, så det er kvaliteten, der har betydning for afdelingens økonomi, og det ikke alene er et spørgsmål om at få behandlet flest mulige patienter, siger formanden for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S).

På rygcenteret i Middelfart lanceres bonusordningen samtidig med en sparerunde, hvor der bliver trukket to millioner kroner fra budgettet. De to millioner kan centeret dog få tilbage, hvis otte såkaldte kvalitetsmål bliver opfyldt.

Og det er ikke kun i Middelfart, at en hurtig og god patientbehandling skal udløse bonus. Lignende projekter er også i gang i andre regioner, skriver Berlingske.

Det nye forsøg får stor opbakning fra sundhedsminister Sophie Løhde (V). Hun har allerede bebudet, at der skal formuleres en række nationale kvalitetsmål på området.

- Generelt skal sygehusvæsnet have større fokus på, at den behandling patienterne får, har en høj kvalitet, siger sundhedsministeren til Berlingske.

- Det nytter jo ikke noget, at patienterne kommer hurtigt til og for eksempel bliver hurtigt opereret, hvis behandlingskvaliteten stadig halter. De to ting skal gå hånd i hånd.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.