Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydkorea skynder på for at få fængslet kvinde udleveret

Den sydkoreanske ambassadør i Danmark anmoder myndighederne om at tage hurtig beslutning om udlevering.

Sydkoreanske Chung Yoo-ra, der har været eftersøgt i forbindelse med en storpolitisk skandale og omfattende økonomisk kriminalitet i Sydkorea, blev fremstillet i et grundlovsforhør mandag. Sydkorea har formelt bedt om at få hende udleveret. Arkivfoto Scanpix/Henning Bagger
Sydkoreanske Chung Yoo-ra, der har været eftersøgt i forbindelse med en storpolitisk skandale og omfattende økonomisk kriminalitet i Sydkorea, blev fremstillet i et grundlovsforhør mandag. Sydkorea har formelt bedt om at få hende udleveret. Arkivfoto Scanpix/Henning Bagger

Sydkoreas topdiplomat i Danmark lægger pres på de danske myndigheder for at få en ung fængslet kvinde udleveret til hjemlandet hurtigst muligt.

Det oplyser Sydkoreas ambassade i København til det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Ambassadør Choi Jai-chul fremsatte anmodningen om en hurtig beslutning i sagen på et møde lørdag med statsadvokat Mohammad Ahsan fra Rigsadvokaten.

Sagen omhandler Chung Yoo-ra, der er sigtet i en omfattende sydkoreansk skandalesag og lige nu sidder varetægtsfængslet.

Hun er internationalt efterlyst for i ledtog med sin mor at stå bag en omfattende sag om korruption og svindel. Ifølge Yonhap er hun 21 år gammel, men mange andre medier angiver hendes alder til at være 20 år.

Sagen trækker tråde til den suspenderede præsident Park Geun-hye, som afventer en rigsretssag. Præsidenten er veninde med moren til den fængslede kvinde.

Sydkorea sendte fredag en formel udleveringsbegæring til de danske myndigheder.

- Den indeholder rigtig mange sider, som vi nu sætter os ned og gennemgår grundigt. Først herefter kan vi afgøre, om Chung Yoo-ra kan blive udleveret til Sydkorea, udtalte Mohammad Ahsan fra Rigsadvokaten fredag i en pressemeddelelse.

For at Chung Yoo-ra skal kunne blive udleveret, skal betingelserne i den danske udleveringslov være opfyldt.

Rigsadvokaten vurderer, at det vil tage nogle uger, før der vil blive truffet en afgørelse om, hvorvidt betingelserne er opfyldt.

Ambassadør Choi Jai-chul fortalte på lørdagens møde med Mohammad Ahsan, at Sydkorea har ugyldiggjort den fængslede kvindes pas.

Chung Yoo-ra sagde i et grundlovsforhør mandag, at hun ikke har svindlet. Men hun erkendte at have underskrevet papirer, som hendes mor har forelagt hende.

Hun blev anholdt søndag aften i Aalborg-forstaden Gug. Det skete angiveligt efter et tip fra en sydkoreansk journalist.

Kvinden har forklaret, at hun opholdt sig i Danmark, fordi hun er dressurrytter på højt plan. I den forbindelse har hun et samarbejde med et hestesportscenter i Vodskov.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.