Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydhavnen skal peppes op - her er planerne

København får en 700 meter lang, grøn promenade med plads til 2.400 boliger og en stor portion arbejdspladser. Se billedserie.

Den nye Sydhavn med H.C. Ørstedsværket i baggrunden. Billedet er udarbejdet af PK3 Landskabsarkitekter og Vismo. Visualiseringen viser ikke, hvordan der kan bygges på den sidste boligø syd for H.C. Ørstedsværket samt på bagvedliggende område.
Den nye Sydhavn med H.C. Ørstedsværket i baggrunden. Billedet er udarbejdet af PK3 Landskabsarkitekter og Vismo. Visualiseringen viser ikke, hvordan der kan bygges på den sidste boligø syd for H.C. Ørstedsværket samt på bagvedliggende område.

København er under hastig forvandling i disse år. Der ligger allerede planer for renoveringen af den nordlige industrihavn, og nu er anlægsplanerne også kommet til Sydhavnen.

Teknik- og miljøforvaltningen under Københavns Kommune har netop valgt at sende et lokalplansforslag i høring. Forslaget dækker over Enghave Brygge, der sammen med Sluseholmen, Teglholmen og Havneholmen udgør den nye Sydhavn.

- Havnen er et af Københavns største aktiver. Vi er i gang med at forvandle den fra en industrihavn til en havn for mennesker. Det er vigtigt, at alle københavnerne har adgang til havnen. På Enghave Brygge vil havnepromenade, kanaler og parken blive indrettet, så der er god plads til både områdets beboere og københavnere fra andre bydele, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Den nye bydel bliver en lang, grøn promenade for københavnerne. En 700 meter lang kanal med 11 boligøer åbnes ud mod havneløbet. På sigt vil bydelen huse 2.400 boliger og op mod 1.600 arbejdspladser.

- København skal være en mangfoldig by, og de enkelte bydele skal have plads til alle indkomstgrupper. Derfor er partierne bag budgettet for 2013 enige om, at 20 % af boligerne på Enghave Brygge bør være almene boliger, siger Ayfer Baykal.

Billedserie: Nybyggeri på Sydhavnen

Københavns Kommune arbejder desuden med planer om at bygge en tro fra Enghave Brygge til Teglholmen, og på sigt drømmer hovedstadskommunen om en cykel- og gangbro fra den nye bydel til Islands Brygge.

- En bro mellem Enghave Brygge og Teglholmen vil navnlig gøre det nemmere at være fodgængere og cyklist i det nye Sydhavn. På sigt vil vi også gerne lave en cykel- og gangbro fra Enghave Brygge over havnen til Islands Brygge, da vi ved, at genveje betyder meget for københavnernes lyst til at gå og cykle frem for at tage bilen, siger Ayfer Baykal.

København har også netop endelig godkendt en lokalplan for Kalvebod Brygge Vest samt besluttet at igangsætte arbejdet med en lokalplan for cirkuspladsen ved Fisketorvet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.