Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svindlende kvinde slipper ikke for fængselsstraf

En kvinde er af landsretten blevet idømt fængsel i et år og ni måneder. Ved byretten var straffen mildere.

Forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen ærgrer sig over, at hans klient skal i fængsel. - Det kan jeg selvfølgelig ikke være tilfreds med, siger han. Scanpix/Sonny Munk Carlsen
Forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen ærgrer sig over, at hans klient skal i fængsel. - Det kan jeg selvfølgelig ikke være tilfreds med, siger han. Scanpix/Sonny Munk Carlsen

En 28-årig kvinde skal i fængsel, efter at hun onsdag er blevet idømt en ubetinget fængselsstraf for et nøje tilrettelagt svindelnummer i forbindelse med handel med kyllingekød og ost.

I Københavns Byret blev kvinden idømt fængsel i tre år og seks måneder.

Men kun de seks måneder af byretten blev gjort ubetinget, og dermed var der mulighed for, at hun kunne afsone med en fodlænke.

Det ankede anklagemyndigheden, og onsdag blev hun så ved Østre Landsret idømt fængsel i et år og ni måneder.

Ifølge byrettens dom skulle hun af med en tillægsbøde på 28,6 millioner kroner. Landsretten er dog kommet frem til, at kvinden kan slippe med en tillægsbøde på knap tre millioner kroner.

Hendes forsvarer, advokat Jesper Storm Thygesen, ærgrer sig over resultatet.

»Det kan jeg selvfølgelig ikke være tilfreds med. Problemet er jo, at selv om straffen er lavere, er der tale om en skærpelse, fordi det er ubetinget fængsel,« siger han.

Tre mænd er også blevet straffet i sagen, blandt andre Tanzeel Qureshi. I Københavns Byret blev han idømt fængsel i fire år, men landsretten er kommet frem til, at fængsel i et år er mere passende.

En femte person, der fik et års fængsel, hvoraf ni måneder var betinget, blev frifundet i landsretten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.