Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svenskerne siger nej til fri dansk hash

Overborgmester Frank Jensens ønske om forsøg med fri hash i København får nu 19 svenske kommuner til at sende et protestbrev med advarsel om forsøgsordningen.

19 svenske kommuner har sendt Frank Jensen et protestbrev, hvor de advarer mod hans forslag om fri hash.
19 svenske kommuner har sendt Frank Jensen et protestbrev, hvor de advarer mod hans forslag om fri hash.

Står det til svenskerne skal Frank Jensens (S) forslag om en forsøgsordning med fri hash i København lægges i graven. Derfor har 19 svenske kommuner sendt et protestbrev til overborgmesteren, hvor de advarer mod at gøre hash lovligt på forsøgsbasis. Det skriver KL.

Anders Åkesson fra det svenske Miljøparti er en af medunderskriverne til protestbrevet, som frygter for en legitimering af rusmidlet:

- Der er en åbenlys risiko for, at flere børn og unge bruger midlet, hvis det sælges i statslige butikker i København. Det bliver legitimeret, siger han til Sydsvenskan.

Men også i det hjemlige politiske landskab vækker Frank Jensens forslag om forsøgsordning med hash røre. Medlem af Borgerrepræsentationen Finn Rudaizky (DF) vil have sagen rejst i Øresundskomitéen, som han er medlem af.

- Øresundskomitéen er et rigtig forum for en sådan drøftelse. Det vil jo blive et fælles dansk-svensk problem, hvis de røde partier i Borgerrepræsentationen får held med at gennemføre fri hash, og det vil ikke mindst blive et forstærket sundhedsproblem, fordi fri hash vil medføre flere unge misbrugere, siger han.

Finn Rudaizky vil derfor anmode formand for Øresundskomiteen, Vibeke Storm Rasmussen (S), om at rejse spørgsmålet på det næste møde i begyndelsen af 2013.

Overborgmester Frank Jensen håber, at en legalisering af hash kan fjerne markedet fra bander og rockere samt sætte en stopper for hashhandlen på Christiania og på Nørrebro. Jensen har dog ikke regeringens opbakning i sagen, da statsminister Helle Thorning-Schmidt har fastslået, at fri hash ikke er en farbar vej, men kan føre unge i uføre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.